Dario Canadjija er klar for Sarpsborg 08

Den 27 år gamle midtbanespilleren er på plass og trener med sine nye lagkamerater allerede mandag.

- Canadjija kommer til Sarpsborg 08 med stor erfaring fra solide lag og ligaer der ute. Han er seriemester i Slovenia, seriemester for Rijeka, har spilt for Slaven Belupo, Gorica, Astra Giurgiu og er i en veldig fin alder, sier sportssjef Thomas Berntsen om Canadjija.

Sarpsborg 08 har gjennom speidernettverket sitt sett Canadjija i aksjon opptil flere ganger tidligere. Blant annet før to magiske kvalifiseringskamper til Europa League i 2018. Canadjija spilte nemlig begge de to kampen mot Sarpsborg 08 som sentral midtbanespiller for Rijeka.

PÅ PLASS: Canadjija rakk en liten hilserunde i adminstrasjonen før han entret sin første Sarpsborg 08-trening.
PÅ PLASS: Canadjija rakk en liten hilserunde i adminstrasjonen før han entret sin første Sarpsborg 08-trening.

- Jeg kjenner til Sarpsborg 08 fra tiden min i Rijeka og Europa League-kvalifiseringen. Jeg vet at det er en solid klubb, sier Canadjija selv.

Lovord fra Mate Males

Midtbanespilleren beskriver seg selv på følgende måte:

- Det er aldri enkelt å snakke så mye om egne kvaliteter, men for meg kommer alltid laget først. Ikke meg, ikke andre enkeltspillere, men laget. Jeg vil gjør alt hva jeg kan for å bidra til at vi blir bedre og sammen kan skape noe positivt i år. Jeg er en vinner og kriger for seirer. Det er mentaliteten min. Jeg legger ned innsatsen for laget, men liker også å vise fram de tekniske ferdighetene mine.

Canadjija er gift med Andrea Canadjija. Hun er tidligere håndballproff og har selv vært i Norge og Skandinavia flere ganger.

Toppbanner_Sarpsborg08_Sandefjord.jpg

- Hun kjente nok enda bedre til Norge enn meg, men vi er begge veldig glad i landene og kulturen her i Skandinavia. Jeg har også snakket med Mate Males om klubben. Han snakket varmt om både Sarpsborg som fotballklubb og by, så det var ikke spesielt vanskelig å bestemme seg da muligheten kom, sier han.

- Noen ganger er det litt tilfeldig at man kommer over en spiller man kjenner litt ekstra til. Nå var det en utgått kontrakt i Romania som gjorde Canadjija aktuell for oss. Det er en midtbanespiller med godt driv som er god begge veier. Fotballklok og god. I tillegg legger han ned godt med meter for laget hver eneste kamp, sier sportssjefen.

Kontrakt ut 2021

Canadjija har signert en kontrakt ut 2021-sesongen.

- Jeg spilte cupfinale for et par måneder siden i Romania. Jeg er i god form, men kan selvfølgelig bli enda skarpere med litt mer kamptrening. Jeg gleder meg til å møte klubb, spillere og komme godt i gang, sier han.

- Nå har vi muligheter til å veksle med både en toer og treer sentralt. Canadjija vil tilføre gruppa og laget mye. Vi har tro og ambisjoner om at han blir en viktig brikke for oss i en allerede sterk midtbane, avslutter Berntsen.

Annonse fra Eliteserien: