Delte poengene i årets siste hjemmekamp

Eirik Wichne (bildet) og Sarpsborg 08 delte poengene mot Kristiansund.

Sarpsborg 08 gikk knallhardt ut av startblokkene mot Kristiansund. Før kvarteret var spilt hadde Skålevik og Tobias Heintz brent hver sin fete mulighet.

Hjemmelaget fortsatte å trykke KBK bakover i banen og radet opp det ene angrepet etter det andre.

Skålevik sendte Sarp i føringen

Det var derfor fullt fortjent at Steffen Lie Skålevik headet hjemmelaget i føringen etter drøye 20 minutter. Etter en strålende redning av McDermott på en god Heintz-avslutning, fulgte Maigaard flott opp. Han chippet ballen inn til Skålevik som foran kassa var sikker. 1-0.

Sarpsborg 08 var imidlertid ikke lenge i ledelsen. Minuttet senere fikk KBK en dødball. I returrom ventet Amadou Diop som hamret kula opp i nettaket til 1-1.

KBK snudde

I denne perioden av omgangen bølget spillet noe mer fram og tilbake, men Sarpsborg 08 skulle etter hvert ta kontroll over begivenhetene igjen. Heintz, Skålevik og Engvall var alle farlig frampå, men et oppofrende KBK-forsvar holdt unna.

I omgangens siste minutt ble Kristiansund tildelt et hjørnetspark. Et hjørnespark de tok svært godt vare på. Dan Peder Ulvestad raget høyest på bakerste og stanget Torgill Gjertsens corner i mål til 1-2.

Soltvedt-kanon

Sarpsborg 08 tok tak i spillet også etter sidebytte. Der man radet opp sjanse på sjanse før sidebytte, var det lenger mellom de åpenbare mulighetene nå. Kristiansund lå godt defensivt og forsvarte seg godt.

Skålevik brant en stor sjanse etter drøye timen, men ti minutter senere skulle det synge i nettmaskene bak McDermott. Joachim Soltvedt plukket opp ballen i returrom, siktet seg inn og hamret ballen via stolpen og i mål til 2-2.

På tampen hadde Tobias Heintz en stor, stor sjanse. Skuddforsøket fra 18 meter smalt i stolpen. Svært nære en drømmescoring!

Kristiansunds største sjanser i andre omgang kom helt på slutten. Anders Kristiansen slapp med skrekken da en ball holdt å snike seg forbi keeperen, men han fanget opp sin egen retur. Bendik Bye headet så like utenfor i kampens siste minutt.

2-2, slutt. En kamp Sarpsborg 08 ut fra spill og sjanser burde vunnet greit, men honnør til Kristiansund for å stå kampen ut og kjempe hele veien.

Nå venter årets siste kamp: Rosenborg på Lerkendal.