- Det er gøy å være sarping nå!

Ellen Bjørnsen har fulgt fotballen i Sarpsborg over mange år. Sjelden har hun vært så stolt som nå.

Annonse:

- Det her er vel noe av det største. Jeg føler meg nesten som en mor for guttæne. Jeg har vært med helt siden Sparta-tiden og det er jeg stolt av. Jeg har fått med barn, svigerbarn og barnebarn og nå har jeg også med storebror for første gang. Det er et samhold i byen jeg aldri har opplevd tidligere. Både små og store vil være med på dette eventyret. Det er gøy å være sarping, sier hun.

Saken fortsetter etter videoen:Sammen med rundt 70 andre supportere (ytterligere 60-70 reiser på egenhånd) var hun ombord på Sarpsborg 08s chartrede fly til Istanbul. At supporterne nå får ta del av bortekampen mot Besiktas setter også spillerne pris på.

Fornøyde spillere

- Fotball er større enn kun det som skjer på banen. At vi kan henge sammen er bra for oss, bra for dem, bra for byen og for omdømmet. Det er bare plusser, sier Amin Askar og får medhold av Kristoffer Zachariassen:

- Det skaper bare et tettere bånd mellom oss spillere og supportere, mellom klubb og supportere. Jeg tror det har mye å si, sier han.

- Jeg kommer til å få gåsehud

Tommy Eriksen er i likhet med Bjørnsen en ivrig 08-supporter. Han mener det er strålende at klubben nå åpner opp også for supporterne.

- Det tror jeg skaper engasjement og interesse. Det er stort. Å se spillerne gå på banen blir enormt. Da kommer jeg til å få gåsehud. Jeg kommer til å bli rørt og stolt av laget fra byen vår, sier han.

Annonse fra Eliteserien: