Disse gutta har tatt Stadion med storm

Anwar Boukili (20) og Warhel Selman (23) er to av flere unggutter i et stadig voksende supportermiljø på felt H.

Annonse:

Du har garantert sett dem på Stadion eller TV. Syngende midt i gjengen på felt H, eller som to av flere forsangere på Sarpsborg 08s bortekamper. Anwar Boukili (20) og Warhel Selman (23) er en del av nye Ultras Borg - et supplement til Fossefallet på tribunen.

Kjenner patriotismen på kroppen

- Sarpsborg 08 representerer byen min og alt rundt. Jeg syns det aller kuleste er publikummet rundt kampene. De har utviklet seg i takt med laget og klart å etablere en plan vi ser på Stadion hver eneste hjemmematch. Det syns jeg er kult, sier Boukili.

STEMNING: Gutta i Ultras Borg bidrar med kanonstemning.
STEMNING: Gutta i Ultras Borg bidrar med kanonstemning.

20-åringen var selv en lovende fotballspiller og en del av den tidligere SAMS-satsingen. Han så sin første kamp i Fredrikstad 6. november 2009 - ti år gammel. Siden har han blitt mer og mer ivrig. Blant annet ledet han supporterne på Intility mot Vålerenga.

- Jeg vokste opp med Sarpsborg 08. Alt rundt meg var blått - soverommet og klasserommet på Sandesund, sier han.

Sammen med kameraten Warhel har de i tillegg til musikk nå funnet et felles samlingssted på Stadion med Ultras Borg.

- Sarpsborg 08 er laget mitt, Sarpsborg er byen min og Ultras Borg familien min. Jeg har bodd i Sarpsborg i 13 år nå og fotballen er det eneste som kan gi meg en skikkelig patriotisk følelse. Etter Europa League ble det ikke akkurat mindre. Jeg har hatt kjennskap til klubben siden 2011, men ble ikke aktiv supporter før i 2013. Siden det har jeg vært på nesten hver eneste hjemmekamp og en del bortekamper. Jeg digger deg, sier Selman.

Fossefallet
Fazli Maxharraj (t.h.) har vært primus motor i supportermiljøet i Sarpsborg i flere år. Nå får han endelig oppleve topp stemning hjemmekamp etter hjemmekamp.

- Vi samarbeider tett med Fossefallet om det som skjer på tribuna,og er med på deres turer, tifo også videre. Det viktigste er likevel at både UB og FF ønsker best mulig stemning på tribuna, utdyper han.

- Vi er en gruppering som vil øke stemningen på Stadion. Vi er en gjeng som synger av full hals hele matchen, utdyper Boukili.

Sportssjefen hyller stemningen

En som har lagt merke til ungguttene, er sportssjef Berntsen.

- Jeg ser det har blitt en fin gjeng der borte nå, midt i alle blåhvite hos Fossefallet. Stemningen de bidrar med er formidabel. Vi kan ikke få fullrost den. Spillerne merker det, lederne merker det. På sitt beste er stemninga på Stadion helt i Norges-toppen. Det er kult å se hvordan de stiller opp for oss, sier han.

Mandag 1. juli er gutta tilbake på Stadion når Sarpsborg 08 møter Strømsgodset på Stadion. Vil du oppleve stemninga på nært hold? Kjøp billett på felt H! Billettene er allerede ute for salg. Du kan sikre deg en plass hos YX 7-Eleven på Kurland eller ved å klikke her.

Annonse fra Eliteserien: