Drømmescoring da Sarpsborg 08 slo IFK Göteborg

Et energisk Sarpsborg 08 sjarmerte hjemmepublikum i store deler av treningskampen mot IFK Göteborg.

Sarpsborg 08 gikk rett i strupen på gjestene fra Sverige innledningsvis. Før fem minutter var spilt hadde IFK knapt vært over midtstreken.

Det var derfor langt fra ufortjent at hjemmelaget tok ledelsen etter syv minutter. Ismael Coulibaly plukket nedfallsfruktene etter en corner, kjørte skuddfinta og hamret ballen i lengste kryss fra 22-23 meter. En fantastisk scoring.

Også i minuttene etter ledermålet fortsatte den voldsomme sarpedominansen. Sully Bojang brant blant annet en god mulighet i løpet av åpningskvarteret der sarpingene presset stort.

Stor Lindseth-sjanse

IFK Göteborg spilte seg gradvis mer inn i kampen før sidebytte, men slet med å produsere sjanser. De var det stort sett Sarpsborg 08 som sto for før pause, som da Jonathan Lindseth etter 42 minutter holdt på å doble vertenes ledelse. Kun en strålende blokkering hindret 2-0.

Sarpsborg 08 gjorde flere bytter ved pause. Mitov Nilsson, Lindqvist, Jarl, Elyounoussi, Males og Strand Larsen kom inn. Falch, Bojang, Næss, Thomassen, Coulibaly og Mos gikk ut.

Kampreferatet fortsetter etter bildeserien:

Om Sarpsborg 08 var helt overlegne de første 20 minuttene før pause, var åpningen av andreomgangen jevnere. IFK Göteborg spilte seg fram til et par farligheter, nærmest på et frispark, likefullt uten å true Mitov Nilsson voldsomt. Også Sarpsborg 08 skapte muligheter. Strand Larsen og Halvorsen kom begge til brukbare muligheter.

I det 77. minutt spilte IFK seg fram til deres til nå soleklart største sjanse. En av gjestenes kantspillere fikk stå helt upresset og avslutte fra få meter, men skuddet gikk i stolpen.

Sarpsborg 08 leverte også en god andreomgang og var spillmessig litt bedre enn IFK Göteborg, men fler enn Coulibalys scoring før pause ble det ikke.

Likevel en god prestasjon av Sarpsborg 08 som vant fullt fortjent.