Duo forlenger - Bergerud lover flere feiringer!

Abel Viana og Dag Tore Bergerud forlenger sine Sarpsborg 08-kontrakter med henholdsvis to og tre år.

Annonse:

Analysesjef Bergerud har vært en del av Sarpsborg 08 helt siden 2011. Nå har han forlenget kontrakten ytterligere tre sesonger - ut 2026.

Stor tro på fortsettelsen

- Jeg er veldig glad og stolt over at klubben ønsker å ha meg med videre. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag og sitter med en følelse av at det er noe veldig spennende på gang som vi tror kan slå ut i full blomst, sier Bergerud.

Under årenes løp har Bergerud vært med i teamet med trenere som Roar Johansen, Brian Deane, Geir Bakke, Mikael Stahre, Lars Bohinen og Stefan Billborn.

- Det er seks trenere som jobber på forskjellige måter og har forskjellig tankesett. For egen del har jeg lært mye av samtlige og fått en ballast jeg mener er veldig nyttig i jobben jeg har. Det er fint å ha ha opparbeidet seg erfaring og et kaldt hode til å takle med- og motgangsperioder på best mulig måte, sier Bergerud.

- Nå synes jeg vi har et veldig kompetent og spennende team. Jeg stortrives. Vi er en god samling av utrolig fine personer med dyktige fagfolk. Det er veldig givende å jobbe med dette teamet. Jeg føler jeg lærer noe nytt hver eneste dag, utdyper han.

Har tatt H-feltet med storm

De siste månedene har også Bergerud blitt en aldri så liten fanfavoritt. Etter seirer drar han i gang H-feltet med seiersrop.

- Haha, ja. Det har blitt en artig greie det der. Jeg er en erkesupporter i bunn jeg også. Å se at det gir litt ekstra tenning på feltet er bare gøy. Vi har en voksende supporterkultur som blir viktig å ta vare på og utvikle videre i årene som kommer, sier Bergerud.

Abel Viana fortsetter i Sarpsborg 08 i to år til.
Abel Viana fortsetter i Sarpsborg 08 i to år til.

Sportssjef Hampus Andersson er veldig fornøyd med å ha sikret seg signaturen til Bergerud videre.

- Dag Tore er en kontinuitetsbærer i trenerteamet. Han har vært med i mange år, kjenner klubben ekstremt godt og er en veldig dyktig fagmann. Han er godt likt i hele klubben. En viktig signering for oss, sier Andersson.

To nye år for Viana

Før 2023-sesongen ble Abel Viana en del av Sarpsborg 08s medisinske team. Nå er kontrakten forlenget.

- Abel har han gjort en kanonjobb sammen med resten av det portugisiske teamet vårt. Han er også med rundt rekruttlaget og skreddersyr opplegg for skadede spillere, sier sportssjef Hampus Andersson.

Viana følger nå det resterende medisinske teamets kontrakter.

- Det var naturlig for oss å forlenge hans avtale så han følger resten av portugisernes løp. Abel er godt likt blant spillerne og klubben for øvrig, sier sportssjefen.

Annonse fra Eliteserien: