Dybdeintervju: Bli bedre kjent med Alexandr Vasyutin

Sarpsborg 08s russiske keeper har vært en del av den aktive Zenit-fansen. Han elsker å eksperimentere med mat og nyter livet i Norge. Dette er Alexandr Vasyutin.

Annonse:

- Jeg er glad i å lage mat. Alle i familien min er gode på det, så jeg må holde på det nivået. Jeg liker å prøve nye ting. Det er ikke sånn at jeg bare lager to-tre retter. Jeg ser litt på YouTube og finner noe jeg vil prøve. Jeg liker mexikansk mat i tillegg til russisk husmannskost, sier Vasyutin om matinteressen. 

Kjøp sesongkort her!

Vasyutin er født og oppvokst i den byen i Russland som kanskje minner mest om en standard, vest-europeisk storby - St. Petersburg. 

Saken fortsetter etter videoen:


- Det er vanskelig å sammenligne livet i Russland med det i Norge, men jeg kan sammenligne byene St. Petersburg og Sarpsborg. Det er store forskjeller der det først og fremst handler om størrelser. I St. Petersburg bor det fem millioner, i Sarpsborg drøyt 50.000. Jeg kjørte til og fra trening på en time - her kommer jeg til Oslo på en time, sier han.

- I tillegg er tempoet i livet annerledes. Det går så fort i Russland. Her i Norge er det så stille og rolig, utdyper han.

Russisk spisshelt

Siden hans inntreden i Sarpsborg 08-trøya i Europa League-kvaliken mot St. Gallen i sommer, har Vasyutin blitt en populær skikkelse i Olavs by. Og det er ikke tilfeldig at det ble fotball på 24-åringen. Fra barndommen har han vært hektet på fotball og spesielt ivret etter en klubb.

DEBUTEN: Vasyutin fra sin første kamp for 08 - mot St. Gallen.
DEBUTEN: Vasyutin fra sin første kamp for 08 - mot St. Gallen.

- Jeg husker jeg var seks år og så Zenit på TV. Alexandr Kerzhakov scoret et saksesparkmål. Siden det var jeg forelsket i fotball og derfra har drømmen min alltid vært å spille.

- Jeg var også en del av den aktive Zenit-grupperingen i to-tre år før jeg flyttet til ungdomslaget til Zenit. Du vet - det er greit å splitte fotball og hobby, sier han.

Hør Alexandr Vasyutin snakke om livet i Russland, familien, alt av hobbyer og tiden i Sarpsborg i videoavspilleren over.

Annonse fra Eliteserien: