Dybdeintervju: Strand Larsen - den fødte målscorer

Med mor og far som har bøttet inn mål i Halden var det kort vei fra fødsel til fotballbanen for Jørgen Strand Larsen.

Annonse:

- Vi har vært noen toppscorere hele gjengen. Da jeg var liten var jeg alltid med på hjemme- og bortekamper. Pappa sa jeg sparket ballen like hardt som han da jeg var to år gammel. Jeg ble revet med da de jublet for scoringene, sier Strand Larsen, som selv har hatt en fantastisk oppkjøring med Sarpsborg 08.

Så god har unggutten vært i vinter at han nå for alvor er med i kampen om en startplass i førsteelleveren. Oppholdet i Italia var ikke nødvendigvis noen ubetinget suksess rent sportslig, men tilbake fra pizzalandet kom haldenseren som en bedre utgave av seg selv. Det ga han flere innhopp blant annet i Europa League i høst.

Kjøp sesongkort her!

- Det var en flott by og en stor klubb. Jeg fant meg selv i Italia. Jeg kom dit uten språk og kunnskap om kulturen. Jeg følte meg som en 12-åring da jeg møtte Gattuso på første trening. Det var lite som stemte i starten, innrømmer den nå 19 år gamle haldenseren.

Saken fortsetter etter videoen:


Utenfor fotballbanen ser Strand Larsen på seg selv som en rolig og avbalansert type. Det meste går i grunn i fotball, men spisstalentet vet også å koble av med venner.

MÅLSNIK: Jørgen Strand Larsen vet å jage de rette ballene foran mål. (Foto: Alexander Klaussen)
MÅLSNIK: Jørgen Strand Larsen vet å jage de rette ballene foran mål. (Foto: Alexander Klaussen)

- Jeg liker å ha ting å gjøre, så jeg ikke bare ligger på sofaen. Jeg er glad i å trene, gå rundt i byen og få dagen til å gå. Når det er sommer liker jeg å spille golf. Jeg er ikke så god, men jeg har noen kompiser i Halden som liker å gjøre det og spille litt tennis, sier han.

Ekstremt lite handy

Skal vi tro kilder tett på Strand Larsen, skal han være glad det nå ser ut til å bli fotballkarriere. For noen handyman, det hverken er eller har han vært.

- Jeg er utålmodig når jeg skal begynne å snekre, sette opp skap og lignende. Det har jeg litt fra begge to, sier han.

- Jeg har hatt utrolig lyst til å bli politi lenge, men også det å være fysioterapeut eller jobbe som idrettslærer hadde vært gøy, utdyper han. 

Vil ha mindre fattigdom

I tillegg til å vokse som person i Italia, fikk 19-åringen sperret øynene opp for et problem han håper vil bli bedre i framtiden.

- Det er vanskelig å se en person ligge på gata. Jeg opplevde det spesielt i Italia. Det var mange uteliggere der. De lå der med hunder under et lite teppe. Man føler man må stoppe, men det kom en ny rundt det neste hjørnet. Det var tungt, men vi må prøve å gjøre noe med det, mener han.

Annonse fra Eliteserien: