Eirik Wichne er klar for Sarpsborg 08

Med knallhardt arbeid og en herlig innstilling, håper Eirik Wichne å ta nye steg i Sarpsborg 08.

- Det var en fin drakt å ha på sæ - fin i farga’n!

Reaksjonen var som den skulle være da Eirik Wichne tok på seg Sarpsborg 08-drakta første gang. 23-åringen fra Mandal, med sarpeblod fra morssiden i årene, har skrevet under en treårskontrakt med Sarpsborg 08.

- Jeg er en rask høyreback og vingback som liker å bidra offensivt. Jeg er klar for å gi alt i denne drakta her, sier Wichne.

Solid toppfotballerfaring

Mandalitten kommer til Sarpsborg 08 fra spill i Start. På Sørlandet har 1997-modellen, sin unge alder til tross, notert seg for 138 a-lagskamper, 72 av disse i Eliteserien.

Vi ble med da Wichne signerte for Sarpsborg 08. Se innslaget her:


- I Eirik Wichne får vi en spiller som går inn i treningskulturen vår og som vi håper drar den videre tilbake mot de gamle nivåene våre og forbi det. Det er en bra spiller vi kjenner godt til, sier sportssjef Thomas Berntsen.

I Sarpsborg 08 er 23-åringen tiltenkt en rolle på høyresiden, enten som back, vingback eller kant avhengig av posisjon.
 

Wichne og sportssjef Thomas Berntsen etter kontrakten var signert.
Wichne og sportssjef Thomas Berntsen etter kontrakten var signert.

- Vi har en veldig god høyreside med Bojang, Halvorsen og Lindseth. Wichne skal komplimentere den høyresiden og passer veldig godt inn. Han er rask, utholdende, god offensiv og iherdig defensivt, forteller sportssjefen.

Ser stort 08-potensiale

Wichne kom til Start som juniorspiller fra Mandalskameratene i 2015. Etter et til nå fullt fotballiv sør i landet, ser han det som et steg videre i sin egen karriere å flytte østover til Sarpsborg.

- Sarpsborg 08 er en stor klubb på norsk basis og en klubb jeg ser veldig mye potensiale. Det er en klubb jeg tror jeg kan utvikle meg fint i. Sarpsborg 08 virker å være et stødig lag som er veldig familiær med fine folk i og rundt klubben. De har også en spillestil som er veldig tiltrekkende.

Som firling og bror til Idar, Start-keeper Amund og Jerv-back Torje, kommer Wichne fra en vaskeekte fotballfamilie med mye konkurranse og trening fra tidlig alder. Det har satt sitt preg på den nest eldste av firlingene.

- Jeg elsker å trene og jeg elsker å jobbe hardt. Jeg tror jeg kommer til en klubb som setter pris på hardt arbeid. Jeg gleder meg veldig!

Annonse fra Eliteserien: