Eirik Wichne forlenger med Sarpsborg 08

Den lynhurtige høyrebacken har signert en langtidskontrakt.

- Vi er veldig glade for å ha med oss Wichne videre på en lengre kontrakt. Han er en moderne back med godt tempo og har tatt store steg de siste to sesongene. Å gjøre åtte målpoeng som back i Eliteserien som i fjor er sterke tall, sier Bjørge Øiestad.

Valgte Sarpsborg blant flere klubber

Sørlendingen har siden kontraktsutløpet brukt tid på å sondere markedet. Når alt kom til alt, er Wichne imidlertid veldig glad for at valget falt på nettopp Sarpsborg.

Saken fortsetter etter videointervjuet:

- Jeg har hatt et ønske å ta inn muligheter for å se hva som passer meg best. Samtidig har jeg hatt en utrolig fin tid i Sarpsborg og trives ekstremt godt. Skulle noe matche det, skulle det være ekstremt bra. Det har vært interesse fra flere ligaer, men jeg ser hva som er i ferd med å bygges opp i Sarpsborg. Når alt kom til alt, var det Sarpsborg som skilte seg ut for meg. Det føles veldig godt å ha det på plass, sier Wichne.

26-åringen er allerede tilbake i byen og trener med laget på Stadion senere i dag.

- Bare å komme tilbake på trening i dag, møte trenerne og gjengen. Jeg gleder meg helt enormt. Nå har jeg vært med på tre 8. plasser på rad, så jeg har veldig lyst til å få til noe enda bedre med Sarpsborg. Jeg mener mye legges til rette for at vi skal få til akkurat det, sier han.

Uvant periode

Om perioden som bosmanspiller, sier Wichne følgende:

- Det har vært en rar periode. Det har vært en helt utrolig merkelig situasjon å stå i. Jeg har aldri vært i den før, så nå har det vært veldig godt for hodet å lande på noe jeg har stor tro på at kommer til å bli veldig bra. Jeg føler jeg utvikler meg som fotballspiller hver eneste dag i Sarpsborg.

Annonse:

Wichne har vært tilnærmet klink i Sarpsborg 08-laget siden han kom til klubben før 2021-sesongen. På sine tre sesonger har han notert seg for 91 kamper, fire scoringer og hele 15 målgivende pasninger.

- Wichne passer veldig godt inn i måten vi spiller fotball på. Han er i ferd med å bli en ordentlig kontinuitetsbærer i laget vårt. Bunnivået hans har blitt høyere og høyere, mens toppene har kommet oftere og oftere. Med Wichne i laget får vi flere offensive trusler. Vi har tro på at Wichne med stabilitet og trygge rammer vil ta ytterligere steg hos oss. Han behersker alle offensive utgangsposisjoner i en back som trenerne våre ser etter, sier sportssjef Hampus Andersson.

Den nye kontrakten til Eirik Wichne strekker seg ut 2026-sesongen. Med signeringen av sørlendingen er backposisjonen i Sarpsborg 08 spikret.

- Vi har en veldig fin setting der, med miks av ungt, litt eldre og mye trøkk og tempo. Eirik Wichne kommer inn i en gruppe med Sander Christiansen, Anders Hiim og Peter Reinhardsen. Alle har kvaliteter som utfyller hverandre godt, sier Andersson.

Annonse fra Eliteserien: