Eksklusivt: Stahres første intervju som Sarpsborg 08-trener

Hvem er han? Hvordan skal Sarpsborg 08 spille? Bli bedre kjent med klubbens nye hovedtrener, Mikael Stahre.

- Jeg er enormt ydmyk over å få jobbe i en eliteklubb som Sarpsborg. Det er verdier jeg veldig godt kjenner meg igjen i. Det at det er et hardtarbeidende klima i klubben, det er ydmyke mennesker. Gjensidighet er veldig viktig, energi er veldig viktig og intensitet er veldig viktig. Det er ord som også betyr mye for meg som person, sier Mikael Stahre.

Annonse:
- Jeg er en ganske åpen fotballtrener. Jeg har selvsagt mine grunnprinsipper. Jeg tror veldig på intensitet og lagarbeid. Og jeg tror veldig på å utnytte individets kvalitet og forsterke det. Jeg vil finne en miks mellom hva klubben og jeg står på og gjøre 2020 til en ny versjon av Sarpsborg 08. Kall det gjerne en 2.0-versjon, sier Mikael Stahre.

Svensken har imponerende resultater å vise til i nabolandet. Han har vunnet serien med AIK, kommet på 2. og 3. plass med IFK Göteborg og notert seg for ett cupgull med hver av de to nevnte klubbene. Han har tross suksess stor respekt for jobben Geir Bakke og teamet har fått til. 

Saken fortsetter etter videointervjuet:


Nå håper han å bidra med å ta Sarpsborg 08 enda et steg videre. I bunn skal det ligge energi, trøkk og intensitet.

- Det er nok en av grunnene til at jeg har fått denne jobben. Så handler det også om å utvikle ting. Vi må finne en kombinasjon av et organisert forsvarsspill og et strukturert, konstruktivt angrepsspill. Vi skal utnytte spillermaterialet optimalt. Vi skal spille bra, men også vinne mange kamper. Det er det idretten går ut på. Hva er å spille bra fotball? Det skal i alle fall være mye energi, finnes en tydelighet og vi skal utnytte spillernes egenskaper, sier Sarpsborg 08s nye hovedtrener.

Annonse fra Eliteserien: