Elias Kringberg Haug skriver proffkontrakt med Sarpsborg 08

15 år gamle Elias Kringberg Haug har skrevet under en treårsavtale med Sarpsborg 08.

- Det er utrolig stort for meg og en veldig motivasjon. Jeg er en offensiv midtstopper som liker å bruke mye ball. Så er jeg ganske duellsterk, sier unggutten om seg selv.

- Han er den yngste spilleren vi skriver proffkontrakt med. Han har gått skolen i Askim og fått god påvirkning. Han kom til oss med ballast. Til tross for hans unge alder, viser det at vi har planer for at han skal bli en framtidig a-lagsspiller. Elias var kaptein på G14-landslaget i fjor og var attraktiv for flere toppklubber på Østlandet, sier utviklingssjef Erland Johnsen. 

Saken fortsetter etter videoen:


Kringberg Haug, som er født 18. februar i 2006, kom til Sarpsborg 08 for halvannet år siden.

- Fra å ha blitt litt herjet med på G16 føler jeg at jeg har tatt steg. Ambisjonen min er å spille a-lagsfotball her på Stadion med fulle tribuner, sier han.

Elias Kringberg Haug med familien etter å ha signert avtalen med Sarpsborg 08.
Elias Kringberg Haug med familien etter å ha signert avtalen med Sarpsborg 08.

På G16-laget er det trener Sander Solberg som har fulgt utviklingen til Kringberg Haug tettest. 

- Elias er en veldig spillende midtstopper som er god med ballen og har god fart. Det er en spennende midtstopper. Han er også ganske bra i lufta med høyde og timing. Sarpsborg har gjort en bra signering, mener G16-treneren.

I løpet av det siste året har spillere som Markus Welinder, Emir Derviskadic, Leo Bech Hermansen og Adhurim Mjekiqi i tillegg til Simen Nilssen skrevet proffkontrakt med klubben.

- Markedet har blitt slik at unge, gode spillere blir hentet ut og det skjønner vi kan være fristende. Samtidig gir vi ikke disse kontraktene til spillere vi ikke har troa på. Dette er en startbillett. Det er en kjempemulighet, så er det opp til spillerne å gjøre de rette tingene, men vi skal legge til rette for utvikling, sier sportssjef Thomas Berntsen. 

- Det er gøy å se at Sarpsborg 08 som klubb ser mer ned i rekkene, så er det vår jobb i u-avdelingen å gjøre en så god jobb at de kan kjempe om en plass når de kommer opp, avslutter Solberg.

Skjermbilde 2021-04-16 kl. 15.59.43
Elias Kringberg Haug og Sander Solberg på Stadion etter signeringa.

Annonse fra Eliteserien: