Eliteserien 2020!

Sarpsborg 08 berget plassen etter å ha kapret det ene poenget man trengte på Åråsen!

Det endte 0-0 i krigen på naturgresset 1. desember. Poenget gjorde at Sarpsborg 08 fortsatt er en eliteserieklubb. Dagens motstander, Lillestrøm, må ut i kvalifiseringsspill mot Start.

Oppløftende første omgang av de blåhvite

Det var sjansefattige åpningsminutter på Åråsen, men angrepsviljen fra de to lagene var noe høyere enn man kanskje kunne forvente, tabellsituasjon og spilleforhold tatt i betraktning. Omtrent kvarteret inn i kampen skapte gjestene litt trykk på innkast, corner og dueller i feltet, men uten at det ble altfor farlig.  Samtidig med dette, tok både Strømsgodset og Ranheim ledelsen i sine kamper.

Sarpsborg 08 var det spillende laget på naturgresset, og opparbeidet seg etter hvert et lite initiativ. Både Jørgen Strand Larsen og Gaute Vetti forsøkte seg på distanseskudd, men keeper reddet og LSK var først på returen ved begge tilfeller.

Våre gutter hadde gjennomført en solid første omgang, og sluppet Lillestrøm til så godt som ingenting. Mens lagene gikk til lang pause, grunnet snøkaos i Tromsø, utlignet Kristiansund mot Strømsgodset. I pausen tok også Stabæk ledelsen mot TIL.

Klarte å holde nullen

Vertene åpnet litt friskere etter hvilen. Enda mer nervepirrende ble det grunnet scoringer til Mjøndalen, Strømsgodset og Tromsø. Riktig tok Rosenborg ledelsen, og Sarpsborg 08 var fortsatt på trygg plass. LSK måtte imidlertid ha scoring for å unngå kvalifisering - en scoring som ville sendt sarpingene på direkte nedrykk.

LSKs spillemessige overtak ga etter hvert utslag i sjansestatistikken. De helt store uteble, men de gulkledde yppet seg på frispark, cornere og skudd fra distanse. Gutta fra Olavs by fikk omsider holdt litt i kula på hjemmelagets halvdel,men brukte likevel lang tid på dødballsituasjoner for å dra ned tempoet i kampen.

Laget fra Romerike pumpet baller inn i vår boks i resten av omgangen + 4 tilleggsminutter, men heroiske 08-forsvarere, anført av en helt enorm Bjørn Inge Utvik, stanget og rensket unna gang på gang.

De blåhvite tok det poenget man trengte, og spiller i Eliteserien også i 2020! Etter en trøblete sesong, blir det deilig å starte med blanke ark i Norges øverste divisjon neste år.