Emil Halvorsen blir ny G16-trener i Sarpsborg 08

Borgen-mannen Emil Halvorsen overtar ansvaret på G16-laget etter Sander Solberg.

Annonse:

- Det blir å gå inn i det med litt skrekkblandet fryd. Det er for meg en stor jobb, men det er utrolig kult at jeg får sjansen. Jeg går inn med hud og hår som innsats, sier Halvorsen.

Kjenner klubben godt

Halvorsen har en masterutdanning i idrettsvitenskap der han skrev master om trenerutvikling. Borgen-mannen har også UEFA B og UEFA keepertrener B-utdanning. Etter fem år i Notodden med blant annet ansvar for G14, G19, rekruttlag og ulike trenerutviklings- og kretsengasjement, vendte han i 2021 tilbake til Sarpsborg. Denne sesongen har han vært ansatt som J17-trener, men også bidratt som én av to assistenttrenere for Leif Tsolis og damelaget. Han kjenner både utviklingsavdelingen og klubben godt.

- Det har vært et veldig godt år. Å jobbe tett med Leif har vært bra. Jeg stiller litt krav tilbake og bidrar med mitt humør. Det har vært lærerikt og erfaring som blir fin å ta med seg inn i den nye jobben, sier Halvorsen.

Opptatt av samhold og trygge rammer

34-åringen ser fram mot å møte spillerne og skape et miljø han mener vil være positivt for utvikling.

- Jeg er veldig opptatt av å bygge godt samhold i laget, sånn at vi tør å utfordre hverandre. Jeg stiller en del krav, så da må jeg også vite at vi er trygge på hverandre med et godt samhold. Jeg ønsker kamplike treningsøkter med høy intensitet og kamplike øvelser. Jeg ønsker et godt utviklingsmiljø, sier han.

Halvorsen tar over et talentfull G16-lag som de siste årene har blitt trent av Sander Solberg.

- Det vil alltid være et mål å få fram en eliteseriespiller. Samtidig er det ytterst få i hvert årskull som faktisk tar det steget. I tillegg til eliteseriespillerne og de vi har ute i Europa, har vi i Sarpsborg 08 utdannet flere toppspillere som i dag er å se både i 1. divisjon og 2. divisjon. Det skal vi også være stolte av, for det som trener å kunne være med på å utdanne mennesker med gode verdier gjennom måten vi selv er på, er for meg et mål i seg selv. Jeg gleder meg veldig til å bli bedre kjent med de unge, håpefulle i Sarpsborg, så skal vi jobbe godt for å ta steg sammen - både individuelt og som lag.

Annonse fra Eliteserien: