Emir Derviskadic fikk trene med a-laget

Den 16 år gamle Sparta-gutten Emir Derviskadic hadde torsdag sin første økt med Sarpsborg 08s a-lag. 

- Det jobbes godt i utviklingsavdelingen om dagen. Emir er en veldig fotballklok og treningsvillig unggutt vi mener har fortjent å hospitere litt med oss. Nå var han med i dag, så får vi se hvordan det blir utover. Leander Øy var også med i dag. En spennende keepertype på 16 år som har hatt en del økter med oss allerede. Det er gøy, sier sportssjef Thomas Berntsen.

2004-gutten Derviskadic, kalles bare «Direktøren» av G16-trenerne Sander Solberg og Rokland Paula. 

- Han er en veldig spennende spiller. Han er sentral midtbanespiller med et godt blikk for spillet. Han er fotballklok, sier Solberg. 

Saken fortsetter etter intervjuet:


Derviskadic fylte 16 år tidlig i juni og ble nylig tatt ut på det norske G16-landslaget. Etter sin første økt med a-laget var unggutten fornøyd.

Fikk teste seg mot Males

- Det var utrolig gøy og intensivt med temposkifter, men jeg trivdes veldig godt. Jeg er en spiller som ikke er den fysiske, men er mer glad i ball, sier unggutten etter sin første trening.

Torsdag fikk han blant annet testet seg mot Mate Males.

- Sterk! Jeg merka jo det da jeg løp inn i ham, jeg bare spratt tilbake. Han har jo spilt noen kamper i Europa, så det var utrolig gøy å teste seg mot ham. Jeg mener jeg gjorde det ganske bra, sier 16-åringen.

Mål om a-lagskontrakt

Målet til Derviskadic er soleklart: A-lagskontrakt.

- Jeg har et mål om å trene mer med a-laget. Å spille er kanskje litt tidlig. Nå er det korona, men jeg håper å få en proffkontrakt etter det, sier han. 

Annonse fra Eliteserien: