Emir Derviskadic har signert proffkontrakt Sarpsborg 08

Den lokale unggutten har signert en treårskontrakt med klubben.

- Det er utrolig stort å få en proffkontrakt. Spesielt i Sarpsborg 08 som er en så bra klubb. I tillegg er det spesielt for meg som er så ung. Jeg føler jeg har tatt gode steg og blitt tatt godt i mot av spillerne her på a-laget, sier 16-åringen. 

Siden han fikk sin første trening med a-laget 2. juli, har Sparta-gutten vist seg godt fram på treningene med a-laget. Nå er ambisjonen å slå seg inn i en framtidig tropp.

Skal kjempe for plass i troppen

- Jeg skal fortsette å jobbe hardt og komme opp i a-stallen og kanskje få en debut, men først og fremst handler det om å gjøre det bra for junior og gutt på treninger og kamp der, sier midtbanespilleren.

Saken fortsetter etter videoen:


Utviklingssjef Erland Johnsen er av personene i klubben som kjenner Derviskadic aller best. Han er stolt på utviklingsavdelingens og 16-åringens vegne.

STOLT: Emir Derviskadic sammen med utviklingssjef Erland Johnsen
STOLT: Emir Derviskadic sammen med utviklingssjef Erland Johnsen

- Emir er en ambisiøs og ung midtbanespiller med godt blikk, bra med ball og gode ferdigheter. Ikke minst har han en god treningsiver. Han har kommet opp på nivået ganske raskt hos a-laget. Det vil variere, men jeg synes det ser veldig bra ut, sier han.

Selv beskriver Derviskadic seg på følgende måte:

- Jeg er midtbanespiller som kan spille sentralt eller i dypet. Jeg liker å ha ballen i beina og har god fotballforståelse. 

Mange spennende i u-avdelingen

En lokal 16-åring på nysignert proffkontrakt til sommeren 2023 vil naturlig nok motivere andre i utviklingsavdelingen til å stå på for deres muligheter og utvikling. Skal vi tro Johnsen, gror det godt.

- Vi er en av klubbene med flest spillere på landsdelssamlingen i Porsgrunn. Jeg synes vi gjør en god jobb, så kan det selvsagt bli enda bedre, men med god drahjelp fra samarbeidsklubbene våre gror det godt i sarperegionen, sier Johnsen.

PS: Sarpsborg 08 har fått med syv guttespillere på ulike landslag til Porsgrunn-samlingen.

Annonse fra Eliteserien: