En ekstremt etterlengtet seier

Sarpsborg 08 gikk opp på kvalikplass etter å ha slått Vålerenga 1-0 på Stadion.

Annonse:

Det var langt i fra blendende vakker fotball som ble servert foran fem og et halvt tusen mennesker på Sarpsborg Stadion denne mandagskvelden. Smaken av seier, derimot, var ekstra god etter tre lange måneder uten en eneste tre-poenger. 

Starten på oppgjøret var særdeles avventende mellom to lag ute av form. Vålerenga lå lavt og kompakt, og pasningene til de blåhvite gikk sakte og på tvers. Man spilte på svært lav risiko, og slapp Vålerenga til fint lite, men utfordringen var å våge nok til å skape skikkelige sjanser fremover. 

Den første store muligheten kom litt tilfeldig, omtrent midtveis i omgangen. Et mislykket skuddforsøk ble i stedet en god pasning til Matti Lund Nielsen i feltet, og kun en nydelig beinparade av keeper hindret vertene i å ta ledelsen.

Hjemmelaget hevet seg noe etter den nevnte målsjansen. Syv minutter senere bommet Zachariassen på ballen fra god posisjon, da han skulle heade Lund Nielsens presise innlegg mot mål. Vålerenga var ikke helt ufarlige de heller, og kom på et par visitter i Sarpsborg 08s boks. 

Forløsende scoring på gunstig tidspunkt

Det så ut til at omgangen skulle ende målløs, men så dukket Jonathan Lindseth opp. Jørgen Strand Larsen gjorde en god jobb som oppspillspunkt, skjermet ballen og fikk dyttet den til den tidligere Mjøndalen-spilleren, som plasserte kula uttagbart nede i hjørnet. 

På overtid slapp Vålerenga til deres største sjanse før hvilen. Dønnum fikk skyte inne i feltet, men heldigvis rett på keeper. 

To minutter inn i den andre omgangen stusset Strand Larsen igjennom Abdelloue, som satt ballen mellom beina på keeper og i nettet. Dessverre var Mos hårfint på feil side, og scoringen ble underkjent for offside. 

Sarpingene stod også bak den neste store sjansen. Målscorer Lindseth var sterk, klok og rask der han rundet sin oppasser på venstrekanten. Han fosset frem og fant Strand Larsen, men chippen mot mål ble med nød og neppe bokset over tverligger. 

Det var langt mellom de helt store målsjansene til Oslo-laget, men de etablerte etter hvert et lite grep om kampen. Omsider kom også mulighetene. Letellier reddet mesterlig Finnes avslutning etter en kontring og Vilhjalmsson headet like over på hjørnespark. 

VIF opprettholdt et visst trykk og initiativ, men Zachariassen var nær ved å punktere kampen tre minutter før slutt. Bergenseren  fikk til en god heading på corneren til Pavelic, men Klaesson var fint nede med en lang arm. 

Det ble noen nerverrepirrende sluttminutter, men ledelsesspøkelset slo ikke til denne mandagskvelden. Dermed kunne publikum juble for en etterlengtet og sårt tiltrengt hjemmeseier. 

Kampfakta

Eliteserien, 21. runde
Sarpsborg 08 - Vålerenga 1-0 (1-0)
Sarpsborg Stadion

Mål:
Jonathan Lindseth (44)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Alexandre Letellier - Amin Askar, Bjørn Inge Utvik, Niklas Gunnarsson, Mario Pavelic - Kristoffer Zachariassen, Matti Lund Nielsen, Gaute Vetti, Jonathan Lindseth - Jørgen Strand Larsen (Magnar Ødegaard, 90+1. min), Mustafa Abdellaoue (Ismaila Coulibaly, 73. min) 

Gult kort, Sarpsborg 08:
Kristoffer Zachariassen, Amin Askar

Tilskuere:
5454

Annonse fra Eliteserien: