Endelig Eliteseriepoeng igjen

Sarpsborg 08 stoppet tapsrekken etter å ha spilt 2-2 i Molde.

Sarpsborg 08 dro tomhendte hjem fra Kristiansand for to uker siden - etter å ha spilt en god kamp og fortjent tre poeng. I dag var marginene snudd, og Geir Bakkes menn fikk med seg ett heldig poeng fra bortemøtet med Molde. Sett bort fra tre magiske dødballminutter fra 08, var hjemmelaget det førende laget på Aker Stadion. Men Sarpsborg 08 stoppet tapsrekken på 7, og tok sitt første poeng i Eliteserien siden 12. august.

Molde tok kommandoen fra start

Sarpingene fikk kjørt seg i åpningsminuttene. Vertene fikk mye tid og rom, og skapte mye trykk på våre gutters halvdel. Før tolv minutter var spilt, hadde Molde hatt to avslutninger i treverket. Først headet Gabrielsen i den ene stolpen, og minutter senere skjøt Braut Håland i motsatt stang.

Men så var Ole Jørgen Halvorsen svært nær å sende laget sitt i ledelsen mot spillets gang. Han ble spilt lekkert igjennom av Rashad Muhammed, men keeper fikk litt av armen borti ballen, og hindret den fra å gå i nettet.

Molde fikk sitt fortjente ledermål på litt for enkelt vis. Et frispark fra høyre ble slått på en totalt umarkert Fredrik Aursnes på første stolpe. Headingen fant veien til nettmaskene.

Da mannen bak den målgivende pasningen - Wolf Eikrem - forsøkte å skyte på neste frispark, var Vasyutin godt nede ved stolpen og fikk slått unna.

To kjappe dødball-scoringer for 08

Men Sarpsborg 08 har også gode dødballtagere. Kaptein Thomassens frispark var flott servert på pannebrasken til Jørgen Horn, som satt inn sin første scoring i 08-drakt.

Det tok ikke mer enn tre minutter før snuoperasjonen var et faktum. Thomassen slo inn fra tilnærmet samme posisjon som i sted, men denne gang innenfor halvsirkelen ved hjørneflagget - en corner som så ut til å være feilaktig idømt. Denne gangen var det Rashad Muhammed som headet på tvers i feltet, og på bakerste stolpe hadde Mortensen løpt seg fri. Vår toppscorer kom skliende inn og satt ballen i nettaket.

Fem minutter før pause var hjemmelaget nære ved å utligne, men Aleksandr Vasyutin plukket frem en vanvittig dobbeltredning. Først slo han vekk skuddet til Remmer, før han var raskt oppe på returen til Haaland, ventet ham ut og reddet skuddet. Samme Haaland kom alene igjennom tre minutter senere, men traff utenfor stolpen. På overtid traff Cibicki mellom stengene, men scoringen ble annullert for en klar offside.

Dermed stod det 1-2 halvveis.

I andre omgangs første minutt kom Haaland seg fri på kanten og slo et hardt innlegg som Vasyutin slo opp i lufta. Ballen spratt flere ganger på tverrliggeren, før sisteskansen vår fanget den. Enda nærmere scoring var de da Cibicki headet knallhardt i tverrliggeren et par minutter senere.

Stormoffensiven fra Molde sluknet nokså fort. De fortsatte å styre kampen og jakte utligning, men 08 tok grep for å demme opp for sjanseproduksjonen. Det bød seg også noen kontringsmuligheter. Blant annet var Mortensen nær ved å finne Askar i farlig posisjon ved flere anledninger.

Utligningen som "måtte" komme

Kvarteret før slutt gikk det imidlertid lynhurtig på ett touch sentralt i banen for Molde. Denne gangen gjorde Braut Håland ingen feil alene med keeper. 2-2 - en scoring som var fullt fortjent kampen sett under ett, men som kom i en periode hvor gjestene virket å ha noenlunde kontroll.

Med fem minutter igjen å spille var innbytter Gaute Vetti nær ved å sende Sarpsborg 08 tilbake i ledelsen. Thomassen kom på overlapp med Heintz og la inn i feltet. Et Molde-bein var først på ballen, men den endte hos Vetti, som satt den like utenfor lengste stolpe.

Fem minutter på overtid glapp det i 08-forsvaret og Håland kom alene igjennom. Nok en gang traff han stolpen. Det ville seg ikke helt for Molde i dag, og bortelaget markerte en heldig U på tippekupongen.