Endelig i gang med kamp igjen

Sarpsborg 08 spilte uavgjort mot Stabæk på Stadion.

Etter flere måneder uten serie- og treningskamper var Sarpsborg 08 og Stabæk endelig i gang søndag ettermiddag. Med tanke på nettopp det, var kvaliteten i starten av oppgjøret god.

Stabæk kom til kampens første sjanse da Sturla Ottesen fikk muligheten fra kort, men skrått hold. Anders Kristiansen gjorde seg på sin side stor og reddet fint.

Oppgjørets første scoring kom etter 11 minutter. Det var etter høyt press der Steffen Lie Skålevik tvang fram en feil hos keeper. Rashad Muhammed plukket opp ballen, spilte fri Soltvedt som dunket kula i nettaket.

Sarpsborg 08 styrte mye av kampen i denne perioden. Steffen Lie Skålevik og Rashad Muhammed fikk begge gode sjanser til å doble sarpingenes ledelse før halvtimen var spilt, men uten nettsus.

Nære 2-0 ble det også da Magnar Ødegård kom til heading etter et flott Salétros-innlegg. Sandberg reddet mesterlig, men på returen fikk Dyrestam sjansen. Avslutningen ble blokkert på strek.

Hjemmelaget spilte seg fram til flere gode muligheter før sidebytte. Anton Salétros fikk et skuddforsøk blokkert etter å ha dratt seg nydelig fri utenfor 16-meteren. Et par minutter etter var Rashad Muhammed på farta, men skuddforsøket hans gikk i stolpen og ut.

Som før pause var det Stabæk som kom til andreomgangs første mulighet. Kinoshita ble spilt fri, men kom for tett på og ble stoppet av unge Nilsen da han skulle til å avslutte.

Klasseangrep til 2-0

Like etter tok Ibrahima Koné med Stabæk-forsvaret på løpetur. Innlegget langs bakken ble møtt av Wichne som med sin 45-graderspasning fant Bouba Konté. En svak avslutning hindret 2-0.

2-0 skulle det imidlertid bli ikke lenge etterpå. Eirik Wichne tredde vakkert fri Halvorsen som slo flott inn. På bakre stolpe sto både Koné og Lindseth klare. Det ble sistnevnte. Lindseth hamret ballen i korthjørnet med innsiden til 2-0.

To mål på ett minutt

Sarpsborg 08 så ut til å gå mot en grei seier mot Stabæk, men på ett minutt snudde det meste. Kinoshita reduserte med et flott hodestøt i det 88. minutt før gjestene gikk rett i angrep og utlignet like etter.

Dermed ble det 2-2 i det som lignet en trygg hjemmeseier.