Endelig seier på Lerkendal!

Sarpsborg 08 vant 1-0 borte mot Rosenborg.

Annonse:

Sarpsborg 08 hadde aldri vunnet på Lerkendal. Det er sjeldent Rosenborg går målløse av sin egen hjemmebane, men i dag var Thomassens scoring nok til å sikre tre poeng. Det var heller ikke ufortjent at sarpingene seiret. 

Tidlig annullering og gode Sarpsborg-sjanser

Kampbildet kunne fort blitt veldig annerledes, for de 600 trønderne på tribunen trodde at laget deres hadde tatt ledelsen allerede etter et drøyt minutt. Hovlands lange ball åpnet hele 08-forsvaret. Reitan fant Holse, som skjøt i blokka. Islamovic satt returen i det tomme buret, men scoringen ble heldigvis annullert for offisde. 

Rosenborg hadde et lite initiativ innledningsvis, men det var Sarpsborg 08 som fikk den neste store muligheten. Joachim Thomassen slo et perfekt innlegg til Emil Pàlsson, som hadde løpt seg fri i boksen. Dessverre traff ballen standfoten og gikk utenfor. 

Sarpingene tok over stafettpinnen nå, og straks vartet man opp med en gedigen dobbelmulighet. Salètros kunne slått til Thomassen, men spilte i stedet på andrebevegelsen til Dyrestam, som kom på et godt løp. Han fant Konè på kloss hold. Hansen ga retur på skuddet, og ballen endte hos Soltvedt på blank kasse. Kula kom litt brått på spilleren som startet sin første seriekamp for året, og dermed rullet den inn i fanget til keeper. 

Etter et nytt fint angrep fra gjestene, fikk Wichne dra seg innover i banen og fyre av et skudd som ble slått til corner. Hjørnesparket ble det ikke noe ut av, men sarpingene fortsatte å imponere med kombinasjonsspill på motstanderens banehalvdel.

Det var en del "nesten" fra Rosenborg også, men de skapte ikke noen store sjanser utover den annullerte scoringen helt i starten av omgangen. Alt i alt må det kunne sies at Sarpsborg 08 var best i den målløse første akten. 

Vertene hadde nok brukt pausepraten godt, og kom ut i en bedre utgave innledningsvis i den andre omgangen. Det var vanskeligere for bortelaget å henge med når de hvitkledde skrudde opp tempoet i pasningsspillet. Islamovic hadde et småfrekt volleyforsøk, og vant også en duell med Utvik og var nær ved å finne en medspiller i feltet. 

Thomassen ble matchvinner

Det var likevel Sarpsborg 08 som skulle score det første målet, og da altså ikke i sin spillemessig beste periode i kampen. Eirik Wichne var aggressiv og vant ballen høyt i banen. I feltet var Konè råsterk, og fikk dyttet kula diagonalt til Joachim Thomassen, som stormet frem og plasserte den i det lengste hjørnet. 

Med rundt 20 minutter igjen, gjorde trønderne et trippelbytte for å forsøke å sette i gang en sluttspurt. På dette tidspunktet hadde Bohinen og co. også måttet foreta to bytter. Dessverre hadde både Dyrestam og Konè gått ut med det som tilsynelatende var kjenninger i lysken. Karamoko og Fardal Opseth var nykommerne på naturgresset. 

De blåhvite lå lavt og kompakt, og virket en stund å ha forholdsvis god kontroll. Da man forsøkte seg på en sjelden visitt på motstanderens halvdel, ble det brudd imot, og det endte med at Anders Kristiansen måtte hente frem en kanonredning på skuddet til Adam Andersson. Kort tid senere fikk sisteskansen en hånd på et skudd fra kort hold fra tidligere 08-spiller Mollins. Deretter var Magnar Ødegaard oppofrende og blokkerte skuddet til Islamovic. 

Sluttminuttene ble hektiske og nervepirrende, men Sarpsborg 08 dro i land en fantastisk deilig arbeidsseier på Lerkendal!

 

Kampfakta

Eliteserien, 7. runde
Rosenborg - Sarpsborg 08 0-1 (0-0)
Lerkendal Stadion

Mål:
0-1: Joachim Thomassen (62)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Anders Kristiansen - Mikael Dyrestam (Benjamin Karamoko, 52. min), Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegaard - Joachim Thomassen, Emil Pàlsson, Nicolai Næss, Eirik Wichne - Joachim Soltvedt (Jonathan Lindseth, 64. min), Ibrahima Konè (Kristian Fardal Opseth, 68. min), Anton Salètros

Gult kort, Sarpsborg 08:
Lars Bohinen

Annonse fra Eliteserien: