Enorm gjensynsglede for Krépin

Krépin Diatta smilte fra øre til øre da han fikk møte gamle lagkamerater i Oslo på onsdag.

Annonse:

- Det har vært en utrolig fin dag. Jeg har ikke sett kameratene mine på flere måneder. Jeg har savnet dem, sier Krépin etter å ha satt seg i bilen hjemover fra Oslo.

BESTEKOMPISER: Krépin Diatta sammen med bestekameraten Ibrahima Diallo. (Foto: Alexander Klaussen)
BESTEKOMPISER: Krépin Diatta sammen med bestekameraten Ibrahima Diallo. (Foto: Alexander Klaussen)

På Holmlia skole ligger nemlig hans gamle lagkomposer fra Oslo Academy. Laget, spekket med talenter fra Senegal, har gått gjennom gruppespillet i Norway Cup G18/19 med full pott og 10-0 i målforskjell.

Ibrahima drømmer om Europa

- Jeg spilte for dette laget lenge. Mange av spillerne er fra byen min, Ziguinchor, andre fra Dakar. Akademiet holder til i Dakar, så mange bor der for å spille fotball sammen. Jeg hadde faktisk ikke trudd jeg skulle få møte hele laget igjen, så dette var veldig morsomt, sier han. 

Ekstra spesielt var det å møte bestekameraten Ibrahima Diallo. 

Kjøp billetter til FKH-kampen her!

- Jeg er så glad i den gutten. Vi har kjent hverandre i mange år. Han betyr veldig mye for meg. Det var godt å se ham, men også tøft å si ha det igjen, sier Diatta, som sendte med Diallo en sekk full av klær og utstyr til storebroren hjemme i Senegal.

Selv har Diallo vist lovende takter på Ekebergsletta de siste dagene.

- Det har vært morsomt å spille i Oslo, sier han.

IMG_4714-2
Krépin sammen med treneren (til høyre for Krépin), keeperen (ytterst til høyre) og en av lederne i Oslo Academy. (Foto: Alexander Klaussen)

Hjemme i Ziguinchor er han en del av en søskenflokk på seks med fire jenter og to gutter. Den talentfulle 17-åringen spiller likevel fotball i Dakar, mange mil unna hjembyen.

- Jeg har en drøm og det er å spille fotball i Europa. Jeg vil gjøre alt hva jeg kan for å få til det, sier han.

POPULÆR: Alle vil ha et bilde med Krépin (Foto: Alexander Klaussen)
POPULÆR: Alle vil ha et bilde med Krépin (Foto: Alexander Klaussen)

Vi håper han selvsagt lykkes.

Diatta elsker Sarpsborg

En annen det er mye interesse rundt om dagen, er Krépin selv. Etter noen hektiske dager, er han glad for å være tilbake i Sarpsborg. Hva de nærmeste ukene bringer for stortalentet, er det ingen som vet, men Diatta selv stortrives i Sarpsborg.

- Jeg kunne faktisk ikke hatt det bedre noe annet sted. Den måten jeg har blitt tatt i mot på av spillere og folk rundt klubben er helt fantastisk. Sarpsborg er en utrolig flott og enkel by å finne seg til rette i. Alle i klubben virker å sette pris på hverandre. Det er så vennlig og godt her, sier Diatta.

- Nå gleder jeg meg bare til å trene sammen med laget igjen på torsdag, så får vi se hva som skjer. Jeg har ingenting i mot å bli her om det blir utfallet av alle spekulasjonene. Det vil jeg stortrives med, for jeg elsker å spille for denne klubben.

IMG_4705
IMG_4720

Annonse fra Eliteserien: