Ett poeng mot Glimt

Sarpsborg 08 var elleve minutter unna en etterlengtet seier, men måtte nok en gang nøye seg med uavgjort.

Annonse:

Sarpingene leverte en høyst godkjent kamp mot formsterke Bodø/Glimt og var nær ved å innkassere en viktig tre-poenger. En sen utligning forhindret dessverre dette.

Solid førsteomgang

Drøyt ti minutter senere var Bodø/Glimt enda nærmere nettkjenning. Layouni kom seg enkelt fri på venstrekanten og la inn til Zinckernagel, men Letellier fisket frem en helt vanvittig redning på headingen fra bakerste stolpe.

Etter en periode med mye nesten fra begge lag, kom sarpingene til to store muligheter da halvimen var spilt. Nykommeren "Mos" viste seg frem med en god gjenvinning, fikk tilbake ballen og avanserte mot mål, men skuddet fra ti meter gikk dessverre rett på keeper. Så fyrte Pavelic av fra rett utenfor 16-meteren. Lærkula gikk via blokka og centimetre utenfor stolpen til en utspilt Friedrich i Glimt-buret.

Det siste som skjedde før hvilen, var at sarpingene ville ha straffe på en holding i feltet. Man fikk ikke gehør, og dermed stod det 0-0 halvveis.

Bodø/Glimt er giftige på kontringer, og kort tid setter sidebyttet kom de på nettopp en slik en. Det gikk på få touch i lengderetningen, men den siste pasningen ble heldgivis litt for lang, slik at Layouni fikk for skrå vinkel og traff nettveggen.

Seieren glapp på slutten

Bortelaget hadde kommet best i gang i den andre omgangen, men så hentet de blåhvite frem litt finspill. Mustafa Abdellaoue ble slått igjennom og la ballen fint ned på brystet, før han fant Zachariassen som hadde løpt seg fri inne foran mål. Midtbanespillerens avslutning var klinisk, og sørget for 1-0-ledelse til 08.

Saken fortsetter etter bildegalleriet:

Det er alltid spennende å se om - og eventuelt hvordan - kampbildet endrer seg etter scoringer. I dette tilfellet var det nordlendingene som tilrev seg et solid initiativ, blant annet gjennom flere skumle dødballer og innlegg.

Hjemmelaget red av den første og verste stormen og fikk hevet spillet, men gultrøyene skulle likevel få sin utligning med kun syv minutter igjen av ordinær tid. Den var av det noe heldige slaget for gullkandidaten, og samtidig et litt for billig baklengsmål sett med blåhvite øyne. Det var som fryktet på en dødball det skulle skje. Saltnes fikk plass i feltet til å heade Layounis corner i mål.

Begge lag gikk for seieren i sluttminuttene, men dette oppgjøret fikk ingen seiersherre. Dermed spilte Sarpsborg 08 uavgjort for niende gang på de første atten kampene.