Etterlengtet seier

Endelig ble det scoringer og tre poeng på Sarpsborg Stadion! Vi vant 2-0 mot Odd.

Sarpsborg 08 holdt nullen, og Jørgen Strand Larsen hadde to fulltreffere mot det som kanskje har vært Eliteseriens mest solide lag så langt. Dermed ble det omsider tre poeng igjen for de blåhvite.

Odd var klart best i åpningsminuttene, men uten å skape noen skikkelige målsjanser. Så tok Sarpsborg 08 over, og fikk tre store muligheter på rappen.

Anwar Elyounoussi hadde åpnet kampen med et skummelt balltap og en svak klarering, men så satt høyrebacken på turboen, og sprintet helt opp til cornerflagget. Innlegget var godt slått, men Salvesens heading gikk like over tverrligger. Kort tid senere kom Strand Larsen alene på kanten av 16-meteren. Haldenseren kunne - og kanskje burde - skutt, men forsøkte i stedet å spille på tvers av 16-meteren til Zachariassen, hvor en Odd-forsvarer snappet opp innleggsforsøket. Thomassen fikk frem sin pasning fra tilsvarende posisjon, men Salvesens skudd ble blokkert.

Endelig uttelling

Sjansesløsing har ikke vært noe ukjent fenomen på Sarpsborg Stadion denne våren, så det var desto mer forløsende da scoringen endelig satt etter halvspilt omgang. Kristoffer Zachariassen snurret rundt med et par hvitkledde og dyttet kula til Jørgen Strand Larsen. Denne gangen valgte unggutten definitivt å gå for skuddet. Han la ballen til rette for seg selv og curlet den elegant i lengste kryss. Etter å ha gått fem seriekamper uten nettkjenning fra noen andre enn midtstoppperne våre, smakte det usedvanlig deilig med en vaskekte spiss-scoring.

Ledelsen kunne fort blitt utlignet umiddelbart. Misforståelser og lite distinkt forsvarsspill medførte at veteran Samuelsen fikk en stor sjanse, men vinkelen ble heldigvis for skrå. Ellers hadde 08 et godt grep om kampen i kjølvannet av scoringen, etterfulgt av en jevnspilt periode ut omgangen.

Strand Larsen satt sin andre scoring

Jørgen Strand Larsen startet andre omgang med å gjøre sitt andre mål for aftenen. Også denne gang kom målet i form av et skudd fra utenfor 16-meteren. Rossbach fikk en hånd på ballen, men det var for mye krutt i kaliber nummer 45.

Etter at 1/3 av sesongen er spilt, kom omsider den første kampen hvor 08 scoret mer enn ett mål i samme kamp. Det kunne fort blitt både tre og fire også, for langsskudd var tydeligvis oppskriten i dag. Ole Jørgen Halvorsen hadde nemlig to meget gode forsøk, som begge kun nesten fant nettmaskene. Dessuten var Strand Larsen nær hattrick da hans heading såvidt ble reddet på streken av keeper.

Odd var ikke ufarlige, men de blåhvite virket stort sett å ha relativt god kontroll. Hovedfokus var nå naturlig nok å demme opp defensivt, og det var langt mellom de offensive bidragene fra våre gutter. Den tidligere Odd-spilleren Ole Jørgen Halvorsen burde imidlertid punktert kampen med to minutter igjen av ordinær tid. Han ble spilt totalt på blank av Jonathan Lindseth, men avslutningen gikk rett på keeper.

Så var det spilt 90 + 4 minutter, dommer Ola Hobber Nilsen blåste i fløyta for siste gang denne søndagskvelden, og på tavla stod de befirende sifrene 2-0.