Etterlengtet tre-poenger

Sarpsborg 08 fikk endelig en seier igjen. De blåhvite vant 2-0 på Alfheim.

Kampen kom fort inn i det berømte "sporet" for våre gutter i kveld. Kampen var mer eller mindre avgjort etter halvspilt førsteomgang.

Tidlig to-målsledelse

Tromsø fikk den verst tenkelige starten på oppgjøret, med rødt kort og straffe imot etter drøye ti minutter. Det var stakkars Anders Jenssen som ble utvist, selv om det var Kent Are Antonsen som dro i trøya til vår midtspiss, som hadde blitt lekkert hælflikket igjennom av Lindseth. Da Ibrahima Konè satt sin første eliteseriescoring i blåhvit drakt fra 11-metersmerket, hadde Sarpsborg 08 fått en tilsvarende positiv åpning på kampen.

Et tilbakevendende problem for sarpingene har vært en for defensiv tilnærming etter å ha tatt ledelsen. Så var ikke tilfelle mot TILs ti-mannshær. De blåhvite fortsatte å angripe, og det tok ikke lang tid før man ble belønnet med en ny scoring. Ole Jørgen Halvorsens innlegg ble blokkert, men ballen havnet hos Jonathan Lindseth, som hamret kula i det nærmest åpne målet.

Laget hadde kun scoret èn gang på de seks første omgangene, men stod nå med to scoringer på en halv omgang. Sarpingene hadde alle muligheter til å ta sin første tre-poenger siden oktober, men det gjensto fortsatt 75 % av bataljen i nord. Hjemmelaget kom til flere avslutninger fra rett på utsiden av 16-meteren, både på frispark og i åpent spill. Noen forsøk var bedre enn andre, men ingen traff mellom stengene.

Målscorerne var ikke langt unna sine respektive andre scoringer og lagets tredje. Lindseth var nær ved å bli spilt igjennom. Konè fikk skuddforsøket sitt blokkert fra kloss hold. De to skuddene som traff mål i denne førsteomgangen, gikk imidlertid inn. Dermed stod det 0-2 til pause.

Kontrollerte inn poengene

De rød- og hvitstripede hadde ballen mye i innledningen av den andre omgangen. Gjestene lå lavt og kompakt, og slapp ikke til noe som helst. Etter hvert kom imidlertid Tromsø til noen småfarlige innlegg og skudd.

Ofkir og Skålevik fikk en halvtime på banen i Tromsø, og snaue 20 minutter før full tid, avanserte førstnevnte langs venstrekanten. Han slapp en fin stikker til Dyrestam, som hadde kommet på en langreist overlapp. Midtstopperen chippet ballen forbi keeper, men ballen ble rensket unna.

Hjemmelaget var nær redusering da kampuret viste 78. Tromsøs to danske innbyttere kombinerte. Winther kom løs på høyre, men volleyavslutningen gikk over tverrligger.

Heldigvis kom aldri TIL nærmere enn dette. Det var i det store og hele en kontrollert omgang fra de blåhvite, og den etterlengtede seieren var aldri truet.