Festfotball på Stadion! 5-1 mot Godset!

Sarpsborg 08 feide Strømsgodset av banen.

Oppgjøret på Stadion startet med et brak da gjestene fra Drammen kom seg til to gode muligheter tidlig. Lars Jørgen Salvesen fikk stige upresset til værs og heade fra syv meter. Heldigvis for hjemmelaget endte pallen trygt i klypene på Simen Vidtun Nilsen. Johan Hove løsnet også et skudd like etter, men igjen reddet Nilsen.

Det var imidlertid det Godset hadde for en lang periode, for herfra og omgangen ut handlet nesten alt om Sarpsborg 08. Man så tidlig tendensene til gode kombinasjoner og sjanseproduksjon offensivt. Joachim Soltvedt fikk en god skuddmulighet etter 12 minutter, men en fin redning av Myhra hindret scoring.

Den påfølgende corneren skulle dog gi uttelling. Etter en innøvd variant kom Utvik seg fri på bakre stolpe. Han headet på tvers av feltet hvor Guillermo Molins kom stormende og satte inn 1-0. Samme Molins var også involvert da hjemmelaget doblet ledelsen få minutter senere. Men en lekker gjennombruddspasning spilte han Tobias Heintz fri i boks. Alene med Myhra var mossingen iskald og bredsidet ballen i lengste til 2-0.

Festfotball

Sarpsborg 08 fortsatte bare å rulle på mot Godset. Som tidligere i omgangen var det lekre kombinasjoner på Godsets siste halvdel. I det 38. minutt skulle en corner føre til straffespark. Innsvingeren fra Salétros ble stoppet av hånda til Salvesen. Svenske Salétros var iskald og hamret ballen opp i sitt høyre kryss til 3-0.

I det 45. minutt ble sarpingene tildelt et nytt straffespark. Denne gang etter at Tobias Heintz ble lagt i bakken innenfor 16-meteren. Salétros stelte seg opp og satte ballen på akkurat samme sted. 4-0!

Helt på tampen av omgangen fikk Godset en corner. Etter klabb og babb var det Ole Enersen som fikk pirket ballen over streken til 4-1 - et resultat som sto seg omgangen ut.

Heintz-dobbel

Sarpsborg 08 gikk ut i hundre også etter sidebytte og produserte sjanse på sjanse. I pausepraten hadde Stefan Billborn lagt vekt på økt konsentrasjon og spillerne selv var ekstremt gira på å fortsette flyten fra store deler av 1. omgang.

Det skulle imidlertid gå over 90 minutter før kampens siste scoring kom. Den var til gjengjeld lekker. Tobias Heintz fikk ballen utenfor 16-meteren og lobbet vakkert over en utrusende Myhra i Godset-buret. 5-1, sarpelona-fotball og tre deilige poeng!