Før VIF - Sarpsborg: - Skal ikke inn der for full krig med en gang

Bjørn Inge Utvik og Joachim Björklund snakker før årets første treningskamp.

Fredag klokka 13.00 spilles årets første treningskamp. Sarpsborg 08 reiser til Vallhall for å måle krefter mot Vålerenga.

- Det skal bli gøy og få på drakta og spille kamp. Det betyr litt ekstra. Vi får testet oss mot et lag som nok ligger litt lenger foran oss i oppkjøringen. Vi går alltid utpå for å vinne, men det står ikke på livet om vi vinner eller taper den kampen, sier Bjørn Inge Utvik.

Mange får spille

Midtstopperen er klar over at man tidlig i oppkjøringen gjerne gir samtlige spillere muligheten til å vise seg fram.

Saken fortsetter etter videointervjuet:

- Vi får prøve å gi alle spilletid og kjenne vi er i gang for alvor. Du skal ikke inn der for full krig med en gang, sier han.

Solid treningsøkt

Joachim Björklund ser på kampen mot Vålerenga som en høyintensiv treningsøkt.

- Vi tar det mer som en ordentlig treningsøkt enn å se så mye på resultatet. Vi skal ut og ha en innstilling om å vinne, sånn er det. Akkurat nå endrer ikke kampen noe på planleggingen vår. Vi har ikke tilpasset oss tidligere i uka. Man må ikke komme hit og føle at man er i superform. Det er ikke hva det handler om, det kommer senere, sier assistenttreneren.

Som kan melde om god konkurranse i troppen om dagen.

- Tross at vi har noen småskavanker og noen verre med Magnar Ødegård som opereres i morgen, så har vi to spillere på hver plass. Det er opp til dem nå og vise hvem som skal spille. Man får mulighet i kamp og de beste spiller til slutt, sier han.

Annonse fra Eliteserien: