Fortjent poeng med ti mann på Briskeby

Det så lyst ut for Sarpsborg 08 som lenge ledet komfortabelt 0-1 mot HamKam, så ble Sandberg sent tidlig i dusjen. Med én mann mindre var sarpingene solide.

Annonse:

Det var hjemmelaget som startet kampen friskest på eget kunstgress. Kjetil Haug måtte i aksjon nesten rett fra avspark da han reddet et skudd fra skrått hold nede ved stolperota. 

Ikke lenger etter var hjemmelaget farlig frempå igjen. HamKam tok sarpingene i ubalanse på en overgang og kom til en stor mulighet fra skrått hold. Denne gangen smalt skuddet i metallet. 

Torp tok ansvar

Etter en litt trå start kjempet sarpingene seg tilbake inn i kampen. I etterkant av en corner holdt Sarpsborg 08 trykket oppe, ballen ble svingt inn på nytt og klarert ut til en parat Victor Torp. Dansken fikk kontroll på kula før han klinket til på halv volley, dermed suste ballen gjennom hanskene på HamKam-keeperen og i mål. 

Resten av omgangen ble en sjansefattig affære hvor sarpingene hadde mye ball, før det plutselig smalt mot slutten av omgangen. 

Niklas Sandberg hoppet uvørent inn i en takling bakfra på en HamKam-spiller på midtbanen og var uheldig med treffet. Selv om det nok ikke var noe tilsiktet fra Sandberg, begraver han knottene i foten på HamKam-spilleren. Dermed ble det en tidlig dusj på Sandberg.

God prestasjon med ti mann

Etter pause fikk Sarpingene det tøffere med ti mann. Det tok ikke lang tid før utligningen var et faktum. Fem minutter ut i den andre omgangen var Moses Mawa der på bakerste stolpe og satte enkelt inn 1-1. 

Resten av den andre omgangen ble svært sjansefattig. HamKam hadde en del ball uten å skape noe som helst. Sarpsborg 08 lå solid i blokka, og sleit også med å skape sjanser fremover i banen. 

Med rundt ti minutter igjen å spille var stillingen fortsatt 1-1, og Franklin Tebo fikk en mulighet på heading etter et presist innlegg fra målscorer, Torp. Dessverre for sarpingene gikk forsøket over HamKam-målet. 

Mot slutten av kampen greide HamKam å sette inn en liten sluttspurt, men kom aldri veldig være den avgjørende scoringen. To minutter på overtid fikk Mikkel Maigaard muligheten til å avgjøre det hele fra nært hold, men skuddet ble dessverre blokkert. Dermed endte det i uavgjort på Briskeby. 

Kampfakta

Eliteserien, runde 23
HamKam - Sarpsborg 08 1-1 (0-1)
Briskeby

Mål:
0-1 (17. min) Victor Torp
1-1 (50. min) Moses Mawa

Røde kort, Sarpsborg 08: Niklas Sandberg

Asset 1 Asset 2
1
K. Haug

32
E. Wichne
Substituted out 89'
4
B. Utvik
30
F. Tebo Uchenna
72
S. Christiansen
Substituted out 69'

23
N. Sandberg
8
J. Andersen
10
R. Lundqvist
Substituted out 76'
29
V. Torp
Goal 17'
25
M. Maigaard

14
J. Inge Berget
Substituted out 69'
Innbyttere
3
Arnau Casas
22
K. Opseth
Substituted in 69'
17
A. Hiim
Substituted in 69'
21
A. Kristiansen
18
S. Martinsson Ngouali
Substituted in 76'
20
P. Reinhardsen
Substituted in 89'
31
A. Skipper
11
S. Tibbling
5
M. Ødegaard
Innbyttere
 • 3
  Arnau Casas
 • 22
  K. Opseth
  Substituted in 69'
 • 17
  A. Hiim
  Substituted in 69'
 • 21
  A. Kristiansen
 • 18
  S. Martinsson Ngouali
  Substituted in 76'
 • 20
  P. Reinhardsen
  Substituted in 89'
 • 31
  A. Skipper
 • 11
  S. Tibbling
 • 5
  M. Ødegaard

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 24.09.2023, oppdatert: 27.09.2023
Skrevet av: Filip Røkke Bergli