Frederico Morais tar over som toppspillerutvikler

Frederico Morais overtar rollen som toppspillerutvikler etter Erik Holtan.

- I Frederico får vi en sylskarp portugiser. Han er ung og hardtarbeidende som til tross sin unge alder har god erfaring fra gode utviklingsmiljøer. Vi ønsker en enda tettere oppfølging på enkeltspillere både i utviklingsavdelingen, men også på a-laget. Vi tror Frederico vil løfte det ytterligere, sier sportssjef Thomas Berntsen. 

Portugiseren blir nå ansvarlig for å følge opp klubbens største talenter enda tettere. 

- Det er et stort steg for meg, men samtalene med Espen Engebretsen og Thomas Berntsen har gjort meg trygg på at vi tenker likt og skal ta dette i en felles retning videre. Vi ønsker å profesjonalisere hverdagen for de som er i vannskorpa mellom G19/rekrutt og a-laget vårt, sier Morais.

Stiller krav til talentene

Som helt åpenbart brenner for toppspillerutvikling.

- Talentene våre må forstå hva som kreves på ulike nivåer også ute i Europa. Hvordan kan de ta de rette stegene og når skal man ta dem? Det er fokusområder som er viktige. Jeg skal sørge for at de prioriterer det som gjør dem best skikket til å bli eliteseriespillere, sier han.

Morais har det siste året vært mye ute hos samarbeidsklubbene og fokusert mye på trenerutvikling i barne- og ungdomsfotballen. 

- Det er godt å se at klubben stoler på meg, selvom jeg kom hit uten å egentlig kjenne noen som helst. Klubben respekterer meg og jobben jeg gjør. Nå tar jeg et nytt steg og får en ny utfordring. Vi skal hjelpe spillerne våre så godt som mulig, sier 30-åringen.

Sterk tro på de nye trenerne

Nylig ble det klart at Sander Solberg tar over G16-laget, mens Erik Holtan og Dan-Atle Grønn sammen skal styre junior- og rekruttlaget til Sarpsborg 08. De tre blir viktige støttespillere for Morais.

- Vi skal jobbe veldig tett alle fire og jobbe hardt for å få spillere gjennom nåløyet til Geir Bakke og Tom Freddy Aune. Vi må få fram den mentaliteten i hele klubben: Hva som skal til for å ta de neste stegene og gjøre seg fortjent til å trene og bli en del av a-laget.

Annonse fra Eliteserien: