Fyrverkeri i generalprøven mot Start

Sarpsborg 08 feide Start av banen i generalprøven før eliteseriestart neste tirsdag.

Etter en rolig innledning på ti minutter, skulle absolutt alt handle om Sarpsborg 08 de første 45 minuttene. Sett bort fra en hodeløs takling av Erlend Segberg, da, men den får vi komme tilbake til.

I den nye 3-4-3-formasjon framsto Sarpsborg 08 kruttsterke onsdag kveld. Kampens første scoring var et prakteksempel på nettopp det. Etter et vakkert angrep ble Mohamed Ofkir servert av Bojang. Skuddet fra ti-elleve meter ble satt trygt i mål.

Saken fortsetter etter bildeserien:

De blåhvite var on fire i denne perioden av kampen. Et lite minutt etter at Jørgen Strand Larsen hadde prikket stolpen, skulle sarpingene doble ledelsen i det 25. minutt. Det skjedde etter at Anton Salétros bredsidet kula i nettet med høyrefoten fra 17-18 meter etter vedvarende press.

Drøye halvtimen ut i kampen gikk det en kule varmt på Stadion-matta. Erlend Segberg kom sent og stygt inn i en duell med Sulayman Bojang som gikk ned for telling. Heldigvis kom han seg opp igjen, men i tumultene som fulgte, fikk Anton Salétros også se det gule kortet.

Mønsterkontring til 3-0

Det gjorde imildertid ikke stort med kampbildet. En mønsterkontring i det 43. minutt der en crosser fra Næss ble møtt av Ofkir. Han driblet sin oppasser, spilte ut mot Halvorsen som scoret sikkert.

Naturlig nok startet andreomgangen noe mer avventende med en seriestart. Likevel var det Sarpsborg 08 som skapte det som var av sjanser innledningsvis. Thomassen og Ofkir hadde begge gode muligheter de første 20 minuttene, men det ble med forsøkene.

... helt til den påfølgende dødballen. I momentet etter en corner pisket Salétros ballen inn foran mål. Utvik headet fritt, men ble stoppet av Deumeland. På returen var Nicolai Næss først og scoret sikkert til 4-0.

De siste 25 minuttene ble, naturlig nok, langt roligere. Solid gjennomført av Sarpsborg som vant fullt fortjent 4-0.