Gikk på en smell på Nadderud

Stabæk slo Sarpsborg 08 3-1 i den viktige kampen i bunnstriden.

Baklengsmål på ubeleilige tidspunkter og manglende effektivitet fremover.  Dette har vært gjengangsmelodien i Sarpsborg 08s to siste bortekamper i Eliteserien. Dagens motstander, som fortsatt ligger på direkte nedrykksplass, er nå kun to poeng bak våre gutter på tabellen.

Tidlig Stabæk-scoring

Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter syv minutters spill. Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren, Pål Alexander Kirkevold fyrte av et skudd som Kristiansen fikk en fot på. På det påfølgende hjørnesparket fikk Simen Wangberg gå opp og heade ballen i mål.

Sarpingene kunne fått en rask utligning på en dødball i den andre enden av banen. Keeper var på halvdistanse etter et langt innkast fra Wichne. Utvik sendte ballen i bue over ham, men Skytte stoppet den før den gikk over streken.

Etter en lengre periode uten noen nevneverdige hendelser, skapte Sarpsborg 08 farligheter på en fast situasjon igjen, og deretter på innlegg fra begge kanter. Tempoet i spillet var skrudd opp, men presisjon og marginer manglet fortsatt.

Bortelaget tilrev seg etter hvert et betydelig initiativ. Våre vingbacker kom høyt i banen, og som en konsekvens ble Stabæk presset lave. Den første skikkelige målsjansen kom snaue fem minutter før pause. Ole Jørgen Halvorsen kom til avslutning inne i feltet, men Sandberg reddet fint med føttene.

Overtidsscoring mot spillets gang

Gjestene var i ferd med å gå inn i garderoben med en god følelse, men på overtid av den første omgangen, skjedde det samme som i forrige eliteseriekamp - man slapp inn mål i en periode hvor man dominerte banespillet. Konè er vanligvis vanvittig dyktig som oppspillspunkt, men denne gangen mistet han ballen feilvendt på midtbanen. Spissen var nær ved å gjenvinne kula, men Edvardsen fikk den med seg, ventet ut keeper og rullet den i garnet.

Det blytunge baklengsmålet gjorde at det stod 2-0 til pause.

Kampbildet var forholdsvis uendret i starten av den andre omgangen, men sarpingene hadde mange unødvendige balltap, noe som gjorde det vanskelig å etablere et vedvarende trykk. Ikke minst åpnet det for noen småfarlige kontringer imot.

Det var nettopp på en kontring at Stabæk skulle øke til 3-0. En lang, presis ball fra Kirkevold og en lekker chip fra Edvardsen var alt som skulle til for det effektive hjemmelaget.

Fardal Opseth pyntet på sluttresultatet

Innbytterne Bojang og Ofkir var delaktige da sistnevnte fyrte avgårde et godt skudd, men det var først i det 81. minutt - da Fardal Opseth hadde vært på banen i to minutter - at reduseringen var et faktum. Utvik slo en nydelig langpasning som angrepsspilleren la død. Han vendte vekk stopper og keeper og trillet ballen i det åpne buret.

Det ble aldri noen skikkelig sluttspurt. Stabæk vant 3-1 på eget gress.