Halvorsen om ny stil, utvikling og Sandefjord

Vi har tatt en lengre prat med den rutinerte sarpingen.

Mestscorende i ligaen, varierende i prestasjonene, men offensive i tilnærmingen. Sarpsborg 08 anno 2022 er et fotballtaktisk helt annet lag enn hva sarpepublikum har vært vane med å se de siste årene. En som har vært med lenge, og som nyter tilværelsen med offensivt tankesett, er Ole Jørgen Halvorsen - nå som høyreback i lagets nye spillestil.

- Det er veldig, veldig gøy. Det er veldig likt en kantrolle her i Sarpsborg. Man vil ut og spille fotball, utvikle seg og underholde. Man vil gi publikum offensiv og attraktiv fotball. Det vil svinge, for dette er fortsatt ferskt, men jeg synes vi ser konturene av noe som er utrolig morsomt og spennende. Vi kjører på med filosofien vi har og vil bli bedre hele tiden, sier Borgen-gutten.

Trives med offensiv fotball

Halvorsen er glad Sarpsborg 08 nå kan tilby sarpepublikummet en mer attraktiv fotball.

Saken fortsetter etter videointervjuet:

- Når publikum får se fine angrep og et lag som prøve å skape noe og er offensive, så er stort sett tilbakemeldingene bra. Når vi da kroner det med kamper som mot Godset - og det er målet våres, selvom det er kjepphøyt, hver eneste kamp å få slike prestasjoner - så er det moro. Det skal vi prøve på søndag også, sier Halvorsen.

Gamle kjenninger på motsatt halvdel

Søndag venter Sandefjord. Laget fra hvalfangerbyen kommer til Sarpsborg med selvtillit etter flere gode prestasjoner de siste ukene. I frontrekka finner vi gamle 08-spillere som Mohamed Ofkir og Alexander Ruud Tveter.

- Det er nok mange der som vil peke litt nese mot oss, men vi gleder oss til å møte dem og revansjere oss. Det var mye mot HamKam som var bra, spesielt offensivt. Vi må gjenskape de gode tingene og luke vekk det som er mindre bra. Vi må få til oppspillsmønsteret vårt og kombinasjonene offensivt og se hvor vi kan straffe Sandefjord. Alt er nøye planlagt og vi er godt forberedt, sier Halvorsen.

- Vi må ut og kline til, for det HamKam-greiene var utrolig bittert på mange måter. Den er vi ferdig med, så nå må vi mobilisere til Sandefjord og la de kjenne på noe av det vi fikk til mot Godset.

Annonse fra Eliteserien: