Hederlig tap i Tyrkia

Sarpsborg 08 spilte en god kamp, men tapte til slutt 3-1.

08 var fullt på høyde med Besiktas i første omgang, men hjemmelaget hevet seg etter pause. Tyrkerne gikk opp til 3-0, men Zachariassen satt inn et fullt fortjent trøstemål på slutten.

Sarpsborg farligst før pause

Sarpsborg 08 fikk en eventyrlig mulighet i det tiende spilleminutt. Rashad Muhammed brukte farten sin og kom seg forbi backen. Det lave innlegget til Tobias Heintz var nydelig, men avslutningen til sistnevnte ble slått til corner av Karius.

Besiktas hadde ballen mye, men sjansene lot vente på seg. I stedet var det bortelaget som fikk en ny mulighet. Det vil si, man ville fått en enda større mulighet om dommer hadde brukt fordelsparagrafen, for på høyre side var det store rom. I stedet fikk Kristoffer Zachariassen frispark utenfor venstre hjørne av 16-meteren - et frispark Amin Askar plasserte utenfor nærmeste stolpe. Kort tid senere fikk Muhammed sjansen fra meget god posisjon, men volleyskuddet gikk dessverre høyt over.

Det tok nesten en halvtime før tyrkerne skapte en skikkelig farlighet. Man lurte forsvarsrekka til 08, og Lens fant Larin på kloss hold, men ballen bare traff spissen og snek seg like utenfor.

Overraskende nok var det Sarpsborg 08 som hadde de største målsjansene i første omgang. Mot tampen av omgangen fikk man også tidvis låne ballen på motstanderens halvdel. Rashad satt på turboen flere ganger, og da holdt det ellers så høylytte Vodafone pusten.

Det stod 0-0 etter en meget godt gjennomført første omgang av våre gutter.

Besiktas skrudde opp tempoet etter hvilen

Besiktas brukte nesten tretti minutter på å skape en stor mulighet før pause, men kun tre i den andre omgangen. Hjemmelaget hadde flere jokere på benken, og første kort - den nederlandske landslagsspissen Babel - hadde kommet inn i pausen. Hadde han fått en litt bedre pasning, kunne skuddet hans fort gått i mål. Men på det andre forsøket, kun minutter senere, satt scoringen for rødtoppen. Forsvaret slo sprekker og Babel lobbet kula lekkert i garnet. '

Vertene hadde virkelig satt inn et ekstra gir etter pause. Larin styrte ballen utenfor fra fem-metersstreken og over fra 16-metersstreken.

Hjemmelagets ledelse ble til slutt doblet. Rico steg til værs på et frispark fra Ljajic. Der fikk han stå bemerkelsesverdig alene og stange inn 2-0.

Kampen virket nå nærmest kjørt for 08, men med kvarteret igjen skapte man to store muligheter. Tobias Heintz spilte fri Muhammed, som burde scoret alene med keeper, men Karius var tålmodig og reddet. Sekunder senere måtte Besiktas klarere på streken.

I stedet for 2-1, ble det 3-0. Sarpsborg 08 jaktet redusering, men så kontret tyrkerne inn spikeren. Lens fikk æren av å være sist på ballen.

Sarpsborg 08 fikk en deilig scoring med kampens siste touch. Kristoffer Zachariassen ble lagets første målscorer i Europa League-gruppespillet med stupheading fra fem meter. Dermed pyntet bortelaget på det som ellers ville vært et urettferdig resultat. 3-1 ble sluttresultatet i Tyrkia.