Heieren Hansen får ikke ny 08-kontrakt

Verdens flotteste kaptein er inne i sin siste sesong som Sarpsborg 08-spiller.

Annonse:

Det har blitt klart etter en samtale mellom spilleren selv og Sarpsborg 08 torsdag ettermiddag.

Det har vært den tøffeste beslutningen vi har tatt

— Thomas Berntsen
- Det kom ikke som noe sjokk på meg. Jeg har jo rukket å fundere litt de siste månedene. Jeg er selvfølgelig lei meg for utfallet, for jeg hadde et mål og håp om å være med videre, men slik er fotballen. Nå rammer den meg litt. Det er slik det er, sier kaptein Ole Heieren Hansen til sarpsborg08.no.

Vil avslutte 08-karrièren med stil

Heieren Hansen er den eneste gjenværende spilleren i troppen som har vært med på hele reisen fra 2. divisjon til Eliteserien med Sarpsborg 08. Til tross for at han nå ikke får forlenget kontrakten, er han fullt ut innstilt på å avslutte sesongen på best mulig måte.

STRÅLENDE AMBASSADØR: Ole Heieren Hansen har vært et av Sarpsborg 08s viktigste ansikter utad.
STRÅLENDE AMBASSADØR: Ole Heieren Hansen har vært et av Sarpsborg 08s viktigste ansikter utad.

- Det er mye som står på spill. Jeg skal bidra med alt jeg kan. Vi må huske hvor kult det vi er med på å oppleve nå faktisk er. Det har ikke blitt så mye spilletid i år, men jeg skal møte på trening og ha det fantastisk med guttene hver dag og sørge for at laget står best mulig rustet til siste del av sesongen, sier Torsnes-gutten.

Som innrømmer det vil bli rart å ikke skulle tre den blåhvite drakta over hodet fra 2018-sesongen.

- Det er det ikke noe tvil om, men den følelsen tror jeg først kommer litt nærmere jul. Jeg må prøve å ikke bli for sentimental i perioden vi er inne i nå. Det har vært fantastiske perioder og noen tøffe. Jeg kommer til å se tilbake på en fantastisk flott tid i Sarpsborg, og sånn det er blitt nå, må den optimale avslutningen være medalje i serien og NM-gull i desember. Det er målet, avslutter han.

Kaptein med stor K

For sportssjef Thomas Berntsen var det svært vanskelig å fortelle Heieren Hansen om utfallet klubben har landet på.

- Det har vært den tøffeste beslutningen vi noen gang har tatt. Vi har forsøkt å belyse dette fra flere sider - både med bidraget som leder og kaptein og den ambassadøren Ole er for klubben, i tillegg til bidraget på banen. Det har rett og slett vært en helt grusom beslutning å ta, sier Berntsen.

LEDERTYPE: Kaptein! Ingen i Sarpsborg 08 har vært i tvil om hvor de har hatt Ole Heieren Hansen. En fantastisk støttespiller både på og utenfor banen.
LEDERTYPE: Kaptein! Ingen i Sarpsborg 08 har vært i tvil om hvor de har hatt Ole Heieren Hansen. En fantastisk støttespiller både på og utenfor banen.

Torsnes-gutten har heller ikke spilt en ubetydelig rolle i klubbens historie. Fra han kom, har han ledet an med fantastiske holdninger og et smittende trygt vesen.

- Ole har ikke spilt så mye som hverken han eller vi har ønsket. Kontrakten blir ikke forlenget, men han har tre uhyre viktige måneder igjen som Sarpsborg 08-spiller. Ingenting hadde vært større enn at han hadde fått løfte bøtta på foran tusenvis av sarpinger på Ullevaal 3. desember, sier sportssjefen.

En kaptein med stor K. Ole Heieren Hansen spiller som for alltid vil bli husket som en av de aller største i Sarpsborg 08 etter sine 255 obligatoriske drakter i blåhvit drakt.

- Ole har vært en av bærebjelkene på ferden mot å etablere seg som et godt eliteserielag. I 2013, 2014 og 2015 var han ekstrem sentral både på og utenfor banen. I 2016 og 2017 har han også vært ekstrem sentral - men i større grad utenfor banen. Det har ikke vært en hyggelig dag i det hele tatt, slår Berntsen fast.

Heieren Hansen 2
HEDERSMANN: Ole Heieren Hansen mottar bevis for å ha passert over 200 obligatoriske kamper i 08-drakt.
Annonse fra Eliteserien: