Heintz matchvinner i Aalesund

Tobias Heintz ble kampens eneste målscorer da Sarpsborg 08 tok en viktig seier borte mot AaFK.

Sarpsborg 08 startet kampen mot tangotrøyene offensivt. Fem minutter ut i oppgjøret kom Jonathan Lindseth alene med keeper etter å ha blitt spilt fri av Mos. Dessverre fikk ikke midtbanespilleren ballen i nettet, men ble i stedet stoppet av Andreas Lie.

Det var gjestene som startet kampen best og styrte det meste innledningsvis. Det ble imidlertid ikke skapt stort og fra halvspilt førsteomgang og ut, var det Aalesund som gravde fram sjansene - to i tallet.

Først ved Holmbert Fridjonsson som ble spilt fri foran mål. En strålende redning av David Mitov Nilsson hindret scoring. Dessverre måtte spissen gå av banen med skade etter en duell med Bjørn Inge Utvik i samme situasjon.

På overtid av førsteomangen var det Niklas Castro som fikk muligheten for hjemmelaget. Vertene klarte å holde en ball som så ut til å være på vei ut i spill. Ballen falt ut til Castro som fra skrått, men kort hold, avsluttet i utsiden av stolpen og ut.

0-0 var resultatet halvspilt.

Som før pause fikk Sarpsborg 08 en stor sjanse tidlig i omgangen. Denne gang skulle ikke ballen reddes - men gå i mål. Et innlegg fra høyre ble stusset fra Mos til Soltvedt som var iskald da han mottok ballen på kortsiden av femmeteren. I stedet for å klinke til, tok han seg tid, så opp og fant Heintz foran mål som scoret sikkert fra seks meter.

Sarpsborg 08 hadde god kontroll i starten av andreomgangen. Tobias Heintz fikk også muligheten til å doble ledelsen ikke lenge etter 0-1, men avslutningen fra ti meter gikk utenfor mål.

Midtveis i andreomgang kom Niklas Castro, som var hjemmelagetsfarligste spiller, til en ny, brukbar sjanse. Med en chip fra 17-18 meter avsluttet han i oversiden av tverliggeren.

Sarpsborg 08 sto i mot resten av kampen og vant til slutt 1-0.