Helsvart kamp i Kristiansund

Sarpsborg 08 hadde dessverre ingenting å komme med i kveld, og tapte hele 4-0.

Annonse:

Sarpsborg 08 ønsket å følge opp forrige rundes seier med en ny tre-poenger, men sjelden har vel laget vært lenger unna å få med seg noe som helst. Kristiansund rundspilte våre gutter fra start til slutt, og scoret fire ganger.

To tidlige baklengsmål

Historien fra forrige søndag gjentok seg mot KBK. Som mot Tromsø, slapp man inn mål i det trettende spilleminutt. Det var Jesper Isaksen som var råsterk i duell med begge våre robuste midtstoppere, og fant det lengste hjørnet. Dermed fikk vi nok engang et kampbilde hvor 08 måtte jage utligning.

Ikke nok med at vertene fikk scoring i det trettende minutt - i det trettiende la de på til 2-0. Gjestene hadde tømt laget på offensiv halvdel, og ble kontret i senk. Kristiansunds keeper gjorde en glitrende jobb og satt raskt i gang på Pellegrino, som stormet ned langs venstrekanten. Vår sisteskanse, på den annen side, hadde en uheldig involvering. Letellier ble kreditert med et selvmål da skuddet fra nærmest død vinkel gikk mellom beina hans og i buret.

Hjemmelaget var meget effektive, men det var ikke ufortjent at de var to mål foran. Sarpingene var svært beskjedne gjester, som sett bort fra et frispark fra Lafferty og et par innlegg i boks, kom til bordet med svært lite.

Pellegrino kunne nærmest avgjort kampen på overtid av første omgang, men heldigvis lyktes han ikke med det. Med pauseresultatet 2-0 hadde Sarpsborg 08 en lang, men ikke umulig vei å gå i andre omgang.

Det var ingen ny og forbedret utgave av Sarpsborg 08 som kom ut på banen etter hvilen. I stedet var Kastrati nær ved å sette vertenes tredje scoring, men han var akkurat for sent fremme på innlegget til Sørmo.

To kjappe baklengsmål

Hjemmelaget fortsatte å rulle opp angrep etter angrep, og det var således fullt fortjent at 3-0 ble et faktum drøye kvarteret inn i omgangen. Denne gang var det Aasbak som klinte til med et godt skudd fra rett utenfor 16-meteren.

Enda styggere skulle det bli. Kun fem minutter senere kom Kastrati seg til dødlinja og la 45 grader ut til Sørli, som bredsidet ballen i mål.

4-0 så isolert sett svært stygt ut for de blåhvite, i tillegg til at det selvsagt spiller inn på målforskjellen. Sarpingene har fortsatt best målforskjell av lagene i bunnstriden, men ikke like overlegent som før dagens runde.

Med fem minutter igjen på klokka kunne Gaute Vetti gitt våre gutter et trøstemål på en corner fra innbytter Matti Lund Nielsen, men avslutningen strøk lengste stolpe. Det kunne fort blitt 5-0 i motsatt ende sekunder senere, da Meinhard Olsen hamret ballen i krysstverrliggeren.

Det ble med de fire målene i kveldens kamp - alle til totalt dominerende Kristiansund.