Hentet ett poeng i Haugesund

Sarpsborg 08 holdt Haugesund til 1-1 på bortebane.

Haugesund tok ledelsen på tampen av første omgang, men 08 slo tilbake i starten av den andre. Kampen kunne bikket begge veier, men det ble med èn scoring til hvert av lagene på Haugesund Stadion denne søndagskvelden.

Kampens første skikkelige målsjanse fant sted etter 12 minutter, og det var vertene som var farlig frempå. Den hjemvendte sønn, Christian Grindheim, fikk skyte nokså upresset fra 16-metersstreken, men Aslak Falch var godt med nede i nærmeste hjørne og fikk slått til corner.

Hjemmelaget festet etter hvert et lite grep om kampen, og snaut midtveis i omgangen var Grindheim i servitørrollen. Innlegget fant Kallevåg, som satt kula like utenfor stolpen.

Haugesund tok ledelsen rett før pause

En kjedelig førsteomgang, med mange lange pasninger av ymse kvalitet og påfølgende dueller, så ut til å ende målløs. Men med omgangens siste berøring headet Akintola ballen i mål. Ingen av stopperne var i nærheten, og Aslak Falch gikk ut for å prøve å plukke ballen, som i stedet gikk over ham og i det tomme buret.

Schwartz utlignet

Litt ut av det blå, satt utligningen fem minutter inn i den andre omgangen. Jon-Helge Tveita trakk seg fint inn banen og serverte Ronnie Schwartz på bakerste stolpe. Dansken plasserte ballen nydelig ned i det samme hjørnet som den kom fra, med et volleyskudd med innsiden av foten.

Spillet bølget frem og tilbake etter utligningen. Kampen var mer åpen nå enn i første omgang, men ikke spesielt mer sjanserik - enn så lenge.

Men så fikk Haugesund to store muligheter på rappen. Grindheim var frempå på et innlegg fra Gytkjær, men han fikk ikke skikkelig treff på avslutningen, som gikk utenfor mål. Deretter blokkerte Joonas Tamm et farlig skudd fra målscorer Akintola fra seks meter.

Sarpsborg 08 ville også bidra til sjanseskapingen på tampen. Et hjørnespark ble klarert ut i returrommet, og der dukket innbytter Ole Jørgen Halvorsen opp med strak vrist. Kula smalt klokkerent i tverrliggeren.

I motsatt ende hadde 08 en sisteskanse som slang seg langflat i krysset og stoppet et hardt skudd fra Gytkjær fra kloss hold. Dermed endte det 1-1, i en kamp hvor FKH totalt sett var nærmest tre poeng.