Hentet ett poeng i Oslo

Det endte 1-1 mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 på Intility Arena.

Annonse:

Sarpsborg 08 nekter å tape på Vålerengas (relativt) nye storstue. I dag tok man ledelsen, men måtte til slutt nøye seg med èn pinne. 

Vålerenga fikk en kanonsjanse allerede etter to minutter. Nicolai Næss misset i mottaket, og Dønnum fant Ejuke som hadde mye plass på venstresiden av 16-meteren. Nigerianeren forsøkte å plassere ballen i det lengste hjørnet, men ballen gikk i stanga og ut. 

Salvesen sendte sarpingene i ledelsen

Pangstarten ble etterfulgt av et svært lite begivenhetsrikt kvarter. Men så scorte tidligere så ineffektive Sarpsborg 08 på lagets første skikkelige mulighet i kampen. Målet kom på vakkert vis. Halvorsen og Matti Lund Nielsen spilte på ett og to touch, før Strand Larsen fikk lagt inn til spissmakker Salvesen. I kamp med flere forsvarsspillere, lirket han seg løs og satt ballen i mål fra kloss hold. 

Samme Salvesen tok på seg servitørrollen kort tid senere. Han fant Kristoffer Larsen, som avsluttet like utenfor den lengste stolpen. Kombinasjonsspillet satt nå bedre for gjestene - som hadde tilrevet seg et lite initiativ etter ledermålet. 

Omdiskutert Vålerenga-utligning

Midt i den gode 08-perioden, utlignet vertene. Det var Finne som klarte å finne veien til nettmaskene. Vasyutin vasket frem en fantastisk en-håndredning på en heading fra Dønnum, og blokkerte også returforsøket til Vilhjalmsson. Så var spørsmålet om ballen var fri da Finne satt den i det nærmest åpne målet, eller om vår sisteskanse fikk den sparket ut av fast grep. Dette er et tolkningsspørsmål, og både scoring og annulering kan nok forsvares. I dette tilfellet valgte dommer det førstnevnte, og dermed var vi like langt i hovestaden. 

På overtid fikk bortelaget frispark på 25 meter. Kristoffer Larsen forsøkte å skru ballen i nærmeste kryss. Keeper Kwarasey ble stående på motsatt side, og kunne lettet se at kula gikk i krysstverrliggeren og over. 

Det stod 1-1 etter 1 omgang. 

 

Målløs andreomgang 

Enga erobret et visst trykk på Sarpsborg 08s halvdel i innledningen av den andre omgangen. Oslolaget fikk en stor mulighet da de lurte forsvarsrekka til 08 med en lang ball i bakrom. Adekugbe kom alene igjennom, men chippen gikk over tverrligger. 

Gjestene kjempet seg tilbake, og fikk blant annet noen innlegg inn i boksen. Det var tøffe dueller inne i feltet, og 08-spillerne, med Salvesen i spissen, ropte på straffe ved flere anledninger. 

Stillingskrigen vedvarte ute på kunstgressmatta. Det var langt mellom de helt store sjansene for begge lag. Trenerteamet var tilsynelatende fornøyd med hvordan 11-eren presterte, og ventet til henholdsvis det 83. og 86. minutt med å gjøre de to første spillerbyttene. Da kom de spennende ungguttene Coulibaly og Elyounoussi innpå. På overtid erstattet også Skålevik målscorer Salvesen.

Ingen av innbytterne maktet å bikke dette oppgjøret i Sarpsborg 08s favør, men gutta fra Olavs by tok med seg et sterkt bortepoeng. 

 

Kampfakta

Eliteserien, 11. runde
Vålerenga - Sarpsborg 08 1-1 (1-1)
Intility Arena

Mål:
0-1: Lars-Jørgen Salvesen (19)
1-1: Bård Finne (34)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Aleksandr Vasyutin - Joachim Thomassen, Sheldon Bateau, Nicolai Næss, Jonathan Lindseth - Kristoffer Larsen (Anwar Elyounoussi, 86. min), Kristoffer Zachariassen, Matti Lund Nielsen, Ole Jørgen Halvorsen, Jørgen Strand Larsen (Ismaila Coulibaly, 83. min), Lars-Jørgen Salvesen (Steffen Lie Skålevik, 91. min)

Gult kort, Sarpsborg 08:
Joachim Thomassen

Tilskuere:
8130

Annonse fra Eliteserien: