Hentet ett poeng med ti spillere

Sarpsborg 08 fikk både baklengsmål og utvisning før pause, men kriget inn en viktig utligning på slutten.

Hjemmelaget spilte en svak første omgang, og startet andre omgang med både ett mål mindre i målprotokollen og en mann mindre på banen. Likevel var både prestasjonen og resultatet bedre etter hvilen. Seieren lar vente på seg, men uavgjortresultatet var både deilig og viktig på en kveld som denne.

Det tok et snaut kvarter før vi fikk kampens første store sjanse. Gjestenes Kastrati vendte opp i feltet og fyrte av et skudd. Mitov Nilsson var på vei over i motsatt hjørne, men fikk på akrobatisk og reaksjonssterkt vis slengt ut et bein og forhindret scoring. Vertene hadde sin første avslutning på mål et par minutter senere, men keeper hadde god kontroll på langskuddet til Nicolai Næss.

Billig baklengs

Sarpsborg 08 hadde gått seks kamper uten seier, og man gjorde ikke veien mot en etterlengtet tre-poenger noe kortere ved å gi bort en scoring etter 20 minutter. Bojang valgte av en eller annen grunn å forsøke å drible Eliteseriens toppscorer rett utenfor egen 16-meter. Pellegrino brøt, ballen gikk raskt og effektivt innom to medspillere, før Skarsem plasserte ballen nesten helt oppe i krysset.

Noen minutter senere hadde Sulayman Bojang en positiv involvering i motsatt ende av banen. Han kom på et helhjertet løp og mottok en fin pasning fra Salètros. Nummer 2 chippet ballen elegant forbi sin oppasser, men innlegget ble stoppet i siste liten.

Det var imidlertid i det store og hele Kristiansund som beholdt initiativet også etter scoringen. Etter en drøy halvtime kom Pellegrino helt alene igjennom, og kun nok en glitrende beinparade fra vår keeper sørget for at det ikke stod 0-2.

Sarpsborg 08 viste noen spede tegn på forbedring mot slutten av omgangen. De blåhvite kom seg rundt på begge kanter, men timingen og presisjonen på den siste tredjedelen manglet.

Akkurat i det man begynte å se tegn til lysglimt, så Mikael Dyrestam rødt. Midtstopperen gikk for hardt til i en duell, og fikk sitt andre gule kort. Hjemmelaget ble dermed nødt til å jage utligning med ti spillere etter hvilen.

Ti-mannshæren hadde en frisk åpning på andre akt. Lynraske Bojang ble lagt i bakken rett utenfor kanten av 16-meteren. Heintz' frispark fant Halvorsen på bakerste stolpe, og målscoreren fra forrige serierunde kunne fått en enorm mulighet, hadde han bare fått stokket beina. Sekunder senere plukket keeper ballen en god halvmeter utenfor boksen. Dommer Hobber Nilsen kastet et langt blikk mot assistentdommer, men mannen med flagget ga ingen tegn til å gi hjemmelaget frispark på 16,5 meter.

Sarpingene hadde bra trykk på Kristiansund i åpningskvarteret av den andre omgangen, men så roet tempoet seg, og bortelaget fikk samlet troppene. En stor sjanse ble imidlertid skapt etter 63 minutter, da Bojang fant Heintz, som fyrte av et skudd som gikk rett utenfor McDermotts venstre stolpe.

Klokka tikket ubønnhørlig forbi halvspilt omgang. Mohamed Ofkir ble kastet inn som friskt offensivt skyts. Samtidig måtte de blåhvite passe seg for gjestenes raske kontringer og kombinasjonsspill. For Sarpsborg 08, fortsatte Bojang å være servitør, og denne gang var det Salètros' sin tur til å skyte like utenfor.

Sen utligning

Trenerteamet hadde ikke mange angrepsspillere å sette innpå. Joachim Soltvedt ble byttet inn, men det var makkeren hans i dobbeltbyttet - Sebastian Jarl - som fant nettmaskene etter kun tre minutter på banen. Unggutten plukket opp en løs ball i kjølvannet av en Ofkir-avslutning, og regelrett hamret kula i mål med ren vilje.

Det gjenstod fortsatt ti minutter før dommeren skulle blåse i fløyta for siste gang. Begge lag hadde sine farligheter, men det ble ingen seierherre i dette oppgjøret.

Sarpsborg 08 har nå like mange plass som man berget plassen med i siste serierunde for ett år og en dag siden.