Holtan og Grønn tar over juniorlaget

Erik Holtan og Dan-Atle Grønn er Sarpsborg 08s trenerduo for G19- og rekruttlaget til Sarpsborg 08.

- Jeg gleder meg veldig! Dan-Atle og jeg kjenner hverandre godt. Jeg kjenner jo også miljøet fra A-laget godt. Vi skal prøve å ta med oss det beste derfra og skreddersy et fint opplegg sammen, sier Erik Holtan.

Gode referanser

Holtan kommer inn i jobben etter å ha vært toppspillerutvikler i klubben, mens Dan-Atle Grønn tar steget opp fra G16-laget. Sistnevnte får nå jobbe med 2000-kullet han først trente som guttetrener i tillegg til en rekke talentfulle spillere fra det nåværende G16- og juniorlaget.

- Å få jobbe med hele den gjengen blir veldig gøy. I tillegg er det et kjempefortrinn at Erik kjenner miljøet i A-laget så godt som han gjør og vet hvilke krav som stilles der. Det kommer til å bli satte høye krav til hvilke spillere vi skal utvikle. Vi har ikke sett så mye på troppsammensettingen ennå, men vi har seks-syv landslagsaktuelle unggutter som jo er spennende, sier Grønn.

- Vi må hjelpe dem til å ta de neste stegene, for de er ikke i nærheten av å være i mål hvis noen tror det. De har en lang, lang, lang vei igjen. Dette er spillere som forhåpentligvis skal være aktive i fotballen de neste 20 årene. Dette er bare starten på noe, utdyper Holtan.

Sterkere resultatfokus

De to trenerne får også større krav på seg hva angår resultater for G19- og rekruttlag.

- Det blir et enda sterkere resultatfokus, men samtidig skal vi også ha utviklingsdelen med. Det skal litt som hånd i hanske, sier Holtan.

- Det er en læringssak å vinne fotballkamper. Når skal man ta mye risiko, når er det lav risiko? Det er ikke noe du plutselig skal lære deg på a-laget, utdyper han.

Også Dan-Atle Grønn tror nettopp det å vinne fotballkamper i seg selv er en viktig del av spillernes utvikling.

- Du blir god av å vinne fotballkamper. Det viktigste her blir å få det beste ut av hver av oss som trenere. Det er det beste for oss og til det beste for spillerne. Jeg tror dette blir veldig bra, sier han.

Annonse fra Eliteserien: