I dybden med Berntsen: - Vi vil tilbake til Europa

Hvor bra er egentlig Sarpsborg 08? Hvordan foregår en salgs- og kjøpsprosess med ny spiller? Vi har tatt en lang prat med sportssjef Thomas Berntsen.

Annonse:

- Det har vært en fantastisk reise. Vi er en solid drevet klubb som oppfører oss bra. Vi har god økonomi og er rimelig bra på sport også. Jeg hadde nok ikke sett for oss at vi skulle ha den statusen, sier Berntsen på spørsmål om reisen fra desember 2012 da han skrev under for Sarpsborg 08.

Se hele intervjuet med Berntsen i bunn av artikkelen!

Kjøp sesongkort for 2019 her!

2019 blir et spennende år sett med sarpeøyne. Etter suksessen i Europa er det mange som regner med Sarpsborg 08 som et av topplagene før den kommende sesongen. Det er et nytt press på laget - et press Berntsen mener man bør leve med.

- Det er viktig å ha respekt for motstanderen vår. Vi er marginalt bedre enn de dårligste og marginalt dårligere enn de beste, men det er ikke flaut å si at vi har som mål å komme tilbake til Europa i 2020. Vi må tåle å legge den lista såpass høyt, så får vi heller tåle å rive den, sier sportssjefen.

Se hele intervjuet med Berntsen lenger ned i artikkelen, hvor han snakker om: 

  • Kjøp og salg av spillere
  • Sarpsborg 08 som toppklubb
  • Ambisjonen om Europa League
  • Egen rolle i Sarpsborg 08
  • Livet som tidligere fotballproff
  • Sarpsborg 08 anno 2019

Som spiller hadde Berntsen selv en aktiv og innholdsrik karriere.

- Jeg fikk skviset ut noen svarte penger i Østerrike. Det er vel lov å si det nå? Det var på tampen av karrieren min. Jeg var heldig som fikk være med i gode fotballag. I Lillestrøm ble jeg norgesmester og kunne fort blitt seriemester. Jeg fikk spille med Ståle Solbakken, Ronny Johnsen, Henning Berg, André Bergdølmo, Dennis Schiller og John Carew. Jeg setter veldig pris på den tiden, sier han.

Se hele intervjuet med Berntsen her:


Annonse fra Eliteserien: