I fem år har Frida vært Åtto

I Fanzone er maskoten den kanskje aller mest populære. Til eliteseriehymnen følger den spillerne ut på banen. Inne i Åtto-drakta tusler Frida Andersen (26). 

Annonse:

Det er et oppdrag Høysand-jenta har hatt helt siden Åtto ble til i 2015. Tidligere år har hun også vært frivillig, men da i andre roller. Totalt har vært med i 15 år. 

- Det er kjempegøy og det er moro å være med på å skape god stemning på kampene. Folk er veldig positive. Jeg får klemmer og tar bilder med folk i alle aldre. Det var også målet da vi gikk inn for å få maskot i 2015, sier Andersen.

Andersen jobber som lærer på Hannestad skole. Da elevene fant ut at Frida gjemte seg bakk Åtto-maska, ble hun raskt litt ekstra populær.

Tok med klassen på kamp

- Jeg hadde med hele klassen da de gikk i første. Det var populært. Det å glede andre barn gjennom å være maskot er bare moro, sier 26-åringen, som er en av Stadions heteste selfiesobjekter hver kamp.

- Det blir highfives og selfies i hytt og gevær, sier hun.

HJELPER TIL: Tine Bjøreid (t.h.) er stort sett alltid å se med Frida og Åtto.
HJELPER TIL: Tine Bjøreid (t.h.) er stort sett alltid å se med Frida og Åtto.

Frida er datter av Ole-Henrik Andersen. Med mamma Helén og søster Marie har hele gjengen vært i sving på Stadion opp gjennom årene. Likevel er det sammen med venninna Tine Bjøreid hun har gjort mest.

- Tine er med på alt og hjelper til. Det er ikke bare-bare å gå med et så tungt hode som Åtto i flere timer hver kampdag. Da er det greit med litt bistand, sier Andersen.

- Jeg har jo jobbet litt med å bygge opp Åtto. At han for eksempel går på en litt spesiell måte. Det er noe folk kommenterer og legger merke til. Han har en egen identitet - og det liker folk, utdyper hun.

Åtto er varm

På Instagram styrer hun også Åttos egen Instagram-bruker - 08tto. Andersen har ingen planer om å  legge hverken Instagram-konto eller maskot på hylla med det første.

- Nei, det syns jeg bare er moro. Som frivillig i Sarpsborg 08 blir du tatt godt vare på. Du er en del av klubben, blir møtt med det hils og et smil uansett hvem du møter. Klubben er veldig dyktige til å sette pris på de frivillige. Det er det som gjør at jeg ønsker å være med år etter år, sier hun.

- Jeg er stolt over å være en del av den gjengen. Å være Åtto er varmt, men artig, ler hun.

Annonse fra Eliteserien: