Ingen gevinst mot Glimt

Sarpsborg 08 holdt lenge følge med serielederen, men måtte til slutt se seg slått med sifrene 3-0.

Det var hjemmelaget som hadde hatt de største sjansene da Bodø/Glimt tok ledelsen rett før pause. Derfra ble veien vanskelig for våre gutter.

Sarpingene lå godt organisert i en defensiv 4-4-2-formasjon for anledningen - en formasjon hvor vi blant annet fant Lindseth som spiss og Næss som sentral midtbanespiller. De gulkledde hadde mye ball fra start, men de måtte vente på sin første store målsjanse. Likevel var det småskummelt hver gang motstanderen nærmet seg målet til Mitov Nilsson. 08 hadde også sine offensive bidrag, med flere innlegg fra kant. Thomassen hadde et slikt ett til Strand Larsen etter 20 minutter, men headingen gikk over.

Midtveis i omgangen fikk bortelaget sin første store mulighet. Zinckernagel rundet keeper, men fikk skrå vinkel og skjøt over målet, hvor det hadde stilt seg opp en mur av blåhvite spillere på streken.

Bodø/Glimt var altså nær ved å ta ledelsen, men ikke så nær som Jørgen Strand Larsen var ved to anledninger rett etterpå. Først kom han på et langt løp alene med keeper, som hadde en glimrende involvering som stoppet skuddet. Sisteskansen vant også duellen mellom de to da han fikk opp en arm på Strand Larsens lobb. Returen endte hos Joachim Soltvedt, men heller ikke der ble det nettkjenning. Marius Lode reddet på strek.

Baklengs rett før pause

Sarpsborg 08 hadde i tillegg til dette et par gunstige brudd som kunne gitt gode kontringsmuligheter, men marginene manglet. I stedet fikk Glimt scoringen sin kort tid før hvilen. Saltnes fant Zinckernagel inne i feltet. Dansken plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Den sure, sene scoringen gjorde at hjemmelaget lå under etter halvspilt oppgjør.

De blåhvite kom friskt ut fra garderoben, men bortelaget tok fort over. Vertene slet med å henge med når nordlendingene fikk til det hurtige kombinasjonsspillet på få berøringer.

08 kom seg imidlertid fort inn i kampen igjen. Man spilte seg ofte rundt på venstrekanten, og fikk som en følge av dette blant annet tildelt en del hjørnespark. I tillegg kom Strand Larsen til en skummel avslutning inne i 16-meteren.

Glimt straffet Sarpsborg

Idet det så ut til at utligningsjakten kunne starte for fullt, kom i stedet gjestenes andre scoring for kvelden. Forløpet var relativt kronglete. Coulibaly hadde et sjeldent, men skjebnesvangert balltap. Glimt kontret i full fart og kom to mot èn ved 16-metersstreken. Lindseth felte Hauge femten og en halv meter fra mål, og det ble dømt straffe. Samme mann tok straffesparket, men traff tverrligger. Han fikk imidlertid en ny sjanse, da dommer mente Mitov Nilsson gikk ut fra streken for tidlig. På sjanse nummer to satt Hauge ballen uttagbart i nettet.

Kun seks minutter senere satt spikeren i den berømte kista. Zinckernagel forserte i banen og broderte ballen helt ned i hjørnet fra 20 meter. 0-3, med et kvarter igjen på klokka.

Innbytter Mos var halvnære et trøstemål ved et par anledninger. Ellers ble sluttminuttene en æresrunde for serielederne, som tok sesongens fjortende seier på seksten forsøk.