Ingen poeng i sesongavslutningen

Brann sikret kvalifiseringsplassen med 2-1-seier mot Sarpsborg 08.

08 ville havne på plass nummer åtte, uavhengig av utfallet av kveldens oppgjør i Bergen. Vertene hadde langt mer å spille for, og fikk etter hvert mobilisert til en fortjent seier.

Avventende første omgang

Bård Finne skapte en kjempesjanse for Brann etter tyve minutter. Angrepsspilleren slo en tunnel på Utvik, før han hamret til fra kort hold. Anders Kristiansen var god som fikk slått til corner.

Bortsett fra denne store muligheten, var det lite som skjedde før pause. Sarpsborg 08 hadde relativt god kontroll på det de desperate bergenserne hadde å komme med. Samtidig bidro man med fint lite offensivt. Konè hadde riktig nok et fint mottak med påfølgende vending og skudd, men uten å true keeper nevneverdig.

Det var ingenting å si på at det stod 0-0 til pause.

Brann-fansen ville ha straffespark i starten av den andre omgangen, men dommer mente heldigvis at det ikke var en forseelse. Dette var likevel starten på en langt mer begivenhetsrik periode av oppgjøret. Både Dario Canadjija og Mikael Dyrestam hadde uvurderlige blokkeringer på farlige skuddforsøk. I den andre enden av banen, vartet Jonathan Lindseth opp med et uventet og småskummelt volleyskudd.

Brann avgjorde med to kjappe

Hjemmelaget hadde kommet ut som et langt friskere lag etter hvilen. Det var således ikke ufortjent at de tok ledelsen etter en snau time. Wolfe fosset nedover kanten, banet seg vei innover, og la inn til Heggebø, som lurte seg fri i boksen og satt ballen i mål fra kloss hold.

Kun syv minutter senere, gjorde Wolfe alt på egenhånd. Venstrebacken rundlurte Karamoko med en innleggsfinte, før han på elegant vis chippet inn 2-0.

Sarpsborg 08 virket litt resignerte etter dette. I en lang periode hadde Brann full kontroll, men i kampens siste ordinære spilleminutt, scoret Dario Canadjija sitt første mål i den blåhvite drakta. Kroaten hamret inn nedfallsfrukten fra bakerste stolpe.

Sarpingene flyttet opp laget og kjempet for en utligning, men den største muligheten kom på en kontring for Brann. Innbytter og eliteseriedebutant Simen Vidtun Nilsen reddet på glitrende vis.

Dermed endte det med 2-1-seier og kvalifiseringsspill for rødtrøyene.