Ingen scoringer i Skien

Sarpsborg 08 fikk med seg et sterkt, men noe heldig poeng fra bortemøtet med Odd.

Annonse:

Sjansefattig førsteomgang

Om du av en eller annen grunn ikke fikk med deg åpningskvarteret av fotballkampen mellom Odd og Sarpsborg 08, kan jeg forsikre deg om at du ikke gikk glipp av stort. 

Etter hvert fikk imidlertid hjemmelaget litt sving på sakene. Friske Zekhnini fant Nordkvelle, som ladet skuddfoten. Ballen skiftet retning, men Anders Kristiansen fikk slengt ut et bein og stoppet skuddet. Kort tid senere satt Zekhnini på turboen på ny. Han la en pasning inn i feltet til Haugen, som skøyt på utsiden av stolpen. 

Etter en drøy halvtime fant Anders Trondsen Jonas Lindberg med en fantastisk crosspasning, men det ble ikke noe dreis over svenskens volleyavslutning. 

Odd hadde et lite initiativ gjennom omgangen som helhet, men verken de eller Sarpsborg 08 skapte noe særlig før pause. Dermed var det helt greit at det stod 0-0 halvveis. 

Fem minutter inn i andre omgang skapte omsider bortelaget en stor sjanse. Jonas Lindberg tråklet seg fri inne i feltet, men pasningen hans nådde aldri frem til makker Mortensen. Vi måtte dermed vente enda lenger på Sarpsborg 08s første skudd på mål for kvelden. Men det var bedre tendenser fra de blåhvite nå. Anders Trondsen fyrte av en markkryper, og Patrick Mortensen forsøkte seg med en hockeystyring. Også denne gangen gikk kula utenfor treverket. 

I dagens kamp fikk vi et gledelig gjensyn med Jonas Lindberg. Det var derfor ekstra sørgerlig å se at han på ny måtte gå ut med skade. Heldigvis har vi en god erstatter i Erton Fejzullahu, som fikk en halvtimes spilletid i Skien. 

En annen innbytter, Tobias Heintz, overrasket Sondre Rossbach med et uventet skudd fra 25 meter, men til sisteskansens lettelse gikk ballen noen centimeter utenfor stolpen. 

Keeper Kristiansen reddet dagen

Vertene hadde hatt lite å bidra med i denne omgangen, men med drøyt ti minutter igjen rullet de hvitkledde opp tre store sjanser på løpende bånd. Keeper Kristiansen gjorde en matchvinnende redning da han stoppet Riku Riski som hadde blitt headet igjennom av Olivier Occean. Rogalendingen var også på plass da Nordkvelle forsøkte seg fra litt skrå vinkel. Da Riski forsøkte seg på ny, gikk avslutningen èn desimeter til side for stanga. 

Anders Kristiansen var ikke ferdig med å holde Sarpsborg 08 inne i kampen. Riku Riski hoppet over et innlegg og lot Jone Samuelsen skyte fra kloss hold, men banens eneste i helrosa kastet seg som en tiger og hindret scoring.

Erton Fejzullahu strødde presise crossere ved mange anledninger. På overtid fant han Zachariassen med en av disse, men midtbanespilleren traff kun nettveggen. 

Det ble skapt flere muligheter de siste 20 enn de første 70, og til slutt var det smått utrolig at det endte 0-0. Odd var nærmest en avgjørelse, og Sarpsborg 08 bør således være fornøyd med ett poeng på en vanskelig bortebane. 

Kampfakta

Eliteserien, 15. runde
Odd - Sarpsborg 08 0-0 (0-0)
Skagerak Arena

Mål:

Gult kort, Sarpsborg 08:
Anders Kristiansen, Jonas Lindberg

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Anders Kristiansen - Jon-Helge Tveita, Joackim Jørgensen, Sigurd Rosted, Joachim Thomassen - Ole Jørgen Halvorsen (Tobias Heintz, 66. min), Anders Trondsen, Matti Lund Nielsen, Kristoffer Zachariassen - Jonas Lindberg (Erton Fejzullahu 59. min), Patrick Mortensen

Annonse fra Eliteserien: