Ingen scoringer på Stadion

Sarpsborg 08 stod igjen med kun ett poeng etter å ha spilt 0-0 hjemme mot Stabæk.

Det var ingenting å si på innsatsen, men det vil seg liksom ikke helt for våre gutter om dagen. Sarpingene hadde tidvis et overtak i banespillet, men produserte for få målsjanser til å vippe oppgjøret i sitt favør.

De første fem minuttene var oppstykket og preget av mange avblåsninger og stopp i spillet. Så fikk Stabæk frispark på høyrekanten, og ballen ble slått igjennom hele feltet, hvor Letellier fikk slått til corner på motsatt side. Sarpsborg 08 kontret etter dette hjørnesparket, men presisjonen var ikke god nok, og bortelaget kontret tilbake umiddelbart. Heldigvis ble det heller ikke noe av denne muligheten.

Sarpingene koblet et lite grep

Kampen hadde åpnet seg noe nå, og vertene tilrev seg etter hvert et visst initiativ. Zachariassen steg til værs på et langt innkast, men han fikk ikke presset headingen under tverrligger. Man kom til flere innlegg fra venstrekanten, men enten var det presisjon på avlevering eller avslutning som uteble. Hjemmelaget hadde også ballen mye sentralt utenfor gjestenes 16-meter, men her var det tettpakket med hvitkledde.

Trykket fra de blåhvite døde litt ut etter hvert som vi nærmet oss halvtid. Stabæk bidro med fint lite offensivt, men de var småskumle på overganger og dødballer. 0-0 var et greit pauseresultat.

Tre minutter etter sidebyttet kom Stabæk rundt på venstrekanten ved hjelp av en overlapp. En sterk Utvik fikk hindret Moes innlegg i å treffe Junker foran mål. Kort tid senere forsøkte Brynhildsen å filme seg til straffespark. Heldigvis lot ikke dommer Skjerven seg lure, men han burde også gitt Stabæks angriper det gule kortet.

Laber sjanseproduksjon

08 hadde ikke klart å få til noe som helst i åpningskvarteret av den andre omgangen. Bæringene, på sin side, hadde løftet spillet, men de store sjansene uteble også for deres vedkommende.

Deretter fulgte en lengre periode hvor det skjedde tilnærmet ingenting. De blåhvite virket rådville og planløse i angrepsspillet. Trenerteamet byttet innpå Jørgen Strand Larsen og Gaute Vetti i håp om å produsere flere målsjanser. Skålevik kom først inn på i kampens siste ordinære spilleminutt.

På overtid fikk Zachariassen skyte fra 16 meter, men keeper Sandberg reddet godt. Og nærmere kom ikke Sarpsborg 08 tre sårt tiltrengte poeng på eget kunstgress.