Islandsk landslagsstopper til Sarpsborg 08

Orri Sigurdur Omarsson (22) har signert en treårskontrakt med Sarpsborg 08.

- Jeg er god med ballen. Jeg tror det er er riktig skritt for meg å komme hit til Sarpsborg, sier Omarsson.

- Sarpsborg 08 er en god klubb som spiller flott fotball. Jeg gleder meg og kan love supporterne hundre prosent innsats hver gang, utdyper han.

08s sjette islending

22-åringen følger med det i Gudmundur Thorarinsson, Thorarinn Valdimarsson, Asgeir Börkur Asgeirsson, Kristinn Jónsson og Haraldur Björnssons fotspor og blir den sjette islendingen i Sarpsborg 08.

Saken fortsetter etter videoen:


- I Orri får vi en midtstopper med en strøken pasningsfot som også er god i luftrommet, sier Thomas Berntsen om nysigneringen fra Sagaøya.

Annonse:
- Omarsson står i banen 90 minutter gjennom hele sesongen. Jeg er trygg på at han er den beste stopperen i den islandske toppdivisjonen pr. i dag. En god og trygg signering for oss, sier sportssjefen.

Seriemester i 2017

Midtstopperen ble i 2017 seriemester for Valur, et lag som kun slapp inn 20 mål på 22 kamper - soleklart færrest i ligaen. Midtstopperens solide spill ble også lagt merke til, og under Heimir Hallgrimssons ledelse, fikk han i januar 2017 debuten på a-landslaget. I januar 2018 fikk han også spilletid da Island slo Indonesia 4-1 i en vennskapskamp.

- Orri er med i diskusjonen om en VM-billett, men har nok en liten vei opp for å være blant de aller beste av stopperne på det islandske landslaget. Det som er ubestridt, er at hans utvikling har vært veldig god de siste sesongene. Vi er trygge på at han skal ta nye steg hos oss, sier Berntsen.

Totalt står Omarsson bokført med tre a-landskamper, 21 U21-landskamer, 22 U19-landskamper og 22 U17-landskamper for islendingene.

Annonse fra Eliteserien: