Islandsk midtbanekriger klar for Sarpsborg 08

Emil Pálsson (27) bytter ut Sandefjord med Sarpsborg 08. Han har skrevet en kontrakt ut 2023.

- Fansen kan forvente seg hardtarbeidende, defensiv midtbanespiller som «likes to to the dirty work», men samtidig kan bli en stor del av det offensive med playmaking og aktivere spillerne rundt meg på banen.

Det er måten Sarpsborg 08s nye midtbanespiller introduserer seg selv når vi ber ham fortelle oss om seg selv som fotballspiller. I Sandefjord har Emil Pálsson vært en viktig brikke i 2020. Nå håper han å være med og ta Sarpsborg 08 tilbake mot øvre halvdel av tabellen.

- Jeg har følt at Sarpsborg 08 har vist stor interesse for meg. Hvis jeg spiller kortene mine riktig og viser meg godt fram, håper jeg å kunne være en stor del av laget kommende sesong. Flere jeg har snakket med som har spilt her før, har utelukkende positive ting å fortelle. Samtidig føler jeg klubben har endt opp lavere på tabellen enn man selv har håpet på. Jeg håper å være med på å ta laget noen plasser høyere på tabellen, sier Pálsson.

Ønsker å ta nøkkelrolle

Han utdyper:

- Målet mitt er å bli en nøkkelspiller i Sarpsborg 08 denne sesongen og hjelpe laget, men også meg selv, til å nå et nytt nivå. Jeg tror dette laget vil kunne kjempe om en topp seks-plassering, med en drøm om å se Sarpsborg 08 tilbake i Europa League i 2022.

Saken fortsetter etter videoen:


Sportssjef Thomas Berntsen forteller at klubben har jobbet en stund med Pálsson-signeringen.

- Emil er en spiller vi fulgte tett også da han spilte på Island for FH Hafnarfjörur. Vi får inn en midtbanespiller som komplementerer ferdighetene vi har sentralt i banen veldig godt. Emil er en hardtarbeidende midtbanespiller med duellstyrke og gode lederegenskaper. Han er ordentlig seriøs og kommer til å jobbe sokkene av seg for en plass i dette laget. For gruppa og hele klubben er vi trygge på at Emil blir et veldig godt tilskudd, sier sportssjefen.

Gleder seg til å spille for fansen

2020-sesongen ble et år der publikum ikke fikk satt sitt største preg på arenaene i Eliteserien, men tilbake i 2018 var Pálsson med og spilte for Sandefjord på Stadion.

- Jeg husker vi spilte på Stadion sent i 2018 da Sarpsborg 08 var midt i Europa League-gruppespillet. Atmosfæren var «amazing»! Forhåpentligvis kan jeg få oppleve det igjen snart. 2020 har vist oss hvor mye fansen faktisk betyr. Jeg håper vi kan ha så mange som mulig tilbake snart. Vi trenger den 12. spiller!

Annonse fra Eliteserien: