Ismael Coulibaly solgt til Sheffield United - klar for Beerschot

Sarpsborg 08s sentrale midtbanespiller er klar for spill i den belgiske toppdivisjonen.

- Om ikke det beste, er salget av Ismael Coulibaly helt der oppe blant det beste vi har gjort. Det er en ny overgang som bekrefter litt hvilken klubb vi er. Som klubb skal vi tiltrekke oss flere unggutter og utvikle dem videre. En flott historie om en flott fotballspiller, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Skal spille for Beerschot

Det er den engelske Premier League-klubben Sheffield United som kjøper Ismael Coulibaly fra Sarpsborg 08, men det er for søsterklubben Beerschot i Belgia - et lag som kjemper helt i toppen av den belgiske toppserien - han skal spille de neste sesongene. 

- Målet vårt er at hvert salg skal gjøre oss enda mer attraktive, men bidra til å et steg videre. Det er heller ikke til å legge skjul på at i disse koronatider er også et salg som dette med på å sikre klubbens videre drift, sier Berntsen.

Redder familien

Ismael Coulibaly har i 2020 fått sitt virkelige gjennombrudd i Sarpsborg 08. Det gikk fort fra gjennombruddet til salget. Nå takker han klubben for sin tid i Olavs by.

- Sarpsborg vil alltid være i mitt hjerte. De har gjort alt for meg. Jeg kommer aldri til å glemme tiden min her og hva det har gjort med livet mitt, sier han.

Se avskjedsintervjuet med Coulibaly her:


I løpet av sine år i Sarpsborg har han blitt kjent med mange. At by og klubb etterlater seg et sterkt inntrykk er det liten tvil om.

- Det var litt rart. Jeg har vært her lenge nå. Noen kommer, noen går. I dag var det min tur. Jeg var lei meg da jeg tok farvel, men også veldig spent. Det var et utrolig øyeblikk. Det er et stort steg for meg og jeg har jobbet veldig for dette. Nå kan jeg være med å endre mange liv hjemme i Mali, sier han.

Annonse fra Eliteserien: