Jakob Auby signerte proffkontrakt

Søndag ble Jakob Auby kåret til årets unge spiller i Sarpsborg 08. Samtidig skrev Sparta-gutten proffkontakt med klubben.

Annonse:

- Det var utrolig gøy. Det er morsomt at jeg endelig får resultater for det harde arbeidet jeg har lagt ned. Jeg har alltid gått på Stadion, vært Sarpsborg 08-fan og ønsket å spille foran supporterne, så det var stort. Nå er jeg et steg nærmere, sier en strålende fornøyd Auby.

Rivende utvikling

19-åringen har gått gradene i Sarpsborg 08-systemet og har i høst levert veldig gode prestasjoner i 3. divisjon.

- Jakob har hatt en rivende utvikling i høst. Fortsetter den utviklingen, kan han bli eliteseriespiller. Han var vår beste spiller i 3. divisjon i år og har gjort seg fortjent til en proffkontrakt. Han starter opp sammen med oss i januar, så må vi sammen finne den beste kamparenaen for neste sesong. Det viktigste er at Jakob kan fortsette den fine utviklingen sin og ta nye steg mot å bli en etablert a-lagsspiller i Sarpsborg 08, sier sportssjef Hampus Andersson.

Det er tanker Auby, som har signert en avtale ut 2025, deler med sportssjefen.

- Målet er å få masse 90-minuttere på et høyere nivå enn denne sesongen. Målet er å gjøre seg klar for å bli eliteseriespiller. I år slet jeg i starten av sesongen med sykdom, men fra sommeren og ut har det gått bedre og bedre. Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier han.

Motivasjonsboost

Den offensive midtbanespilleren var naturlig nok stolt da proffkontrakten ble signert.

- Man blir jo det. Veldig stolt. Samtidig er dette min første av forhåpentligvis mange proffkontrakter. Jeg vet jeg har kommet et kort stykke på vei, men det gir en voldsom motivasjonsboost. Den tar jeg med meg, men det er som alle rundt meg sier: Dette skal jeg bruke det til å jobbe enda litt hardere hver dag.

Annonse fra Eliteserien: