Jo Inge Berget forlenger med Sarpsborg 08

Jo Inge Berget blir Sarpsborg 08-spiller ut 2025-sesongen.

Annonse:

- Jeg var tiltenkt en kort tur i Sarpsborg, men jeg ble tatt ekstremt godt i mot av spillere, trenere, de som lager mat, alle på kontorene - egentlig alle i Sarpsborg 08. Det betyr mye det også. Vi gjøre andre ting enn å skyte mot mål på Stadion. Sarpsborg 08 er en klubb der alle ønsker hverandre vel. Det er slike klubber det er ekstra kult å få til noe med. Det trigger meg, sier Jo Inge Berget.

Toårskontrakt

Onsdag kveld satte 33-åringen penn på papir, signerte en ny toårsavtale med Sarpsborg 08 og serverer med det klubbens supportere en aldri så liten julegave. 

- Vi er veldig, veldig glad for å ha med oss Jo Inge Berget videre. Han er rutinert, han er norsk. Det veier veldig tungt for oss akkurat nå. Det sender et tydelig signal til laget, til Sarpsborg by, men også konkurrentene våre. Vi viser at vi er en attraktiv klubb, sier sportssjef Hampus Andersson.

- Jo Inge kom egentlig til Sarpsborg for å få fart på karrieren, men dette er godt statement på at Sarpsborg er en trivelig og attraktiv klubb å være i. Spillerne liker seg her. Å få på plass en merittert, ekstrem profesjonell spiller som vet hva dette handler om på en toårsavtale er vi stolte av, sier Andersson videre.

Vil være på vei mot toppen

Angrepsspilleren noterte seg for fire scoringer og en målgivende pasning på sine seks kamper fra start i den blåhvite drakta.

- Det er veldig spennende i Sarpsborg. Vi har en liten vei å gå for å bite oss fast helt der oppe, men det vil jeg veldig gjerne kunne være med og bidra til. Jeg tror vi kan klare det og jeg mener potensialet er der. Alle ser toppnivået vårt, men så handler det om å sette dette sammen over lang nok tid, sier Berget.

- I enkelte kamper, spesielt når man møter lag som man i utgangspunktet ikke er favoritter mot, kan vi virkelig sprudle. Vi slipper oss løs, men det har blitt litt annerledes motsatt vei. Det er faktisk ofte litt vanskeligere når man forventer å ta de poengene. Jeg håper vi kan se mer kontinuitet av oss. Bunnivået må ytterligere opp. Klarer vi å plukke flere poeng på de dårligste dagene, kan vi ta store steg. Det kjennetegner de beste. Det er en ting man må lære seg. Forhåpentligvis kan jeg ta med meg litt av det og bidra, sier han videre.

Familieavgjørelse

Det har vært en kjent sak over tid at Berget har ønsket å se på muligheter familiesituasjonen tatt i betraktning.

- Vi har gått en liten runde på det her hjemme. Jeg har tre barn og en familie jeg skal ha med meg, men dette føltes riktig for oss alle. Jeg har hatt fire gode måneder i Sarpsborg, testet litt og kjent på hvordan det er. Jeg følte allerede fra start at det på veldig mange måter var en god klikk. Jeg er bare veldig glad for at dette er i orden.

Annonse fra Eliteserien: